Pošta Slovenije skladno s potrebami pa tudi z dogovorom z reprezentativnima sindikatoma okrepljeno išče nove sodelavce, tako pismonoše kot tudi zaposlene za okenci.

Letos na Pošti Slovenije načrtujejo okoli 300 dodatnih zaposlitev v poštnem prometu. Ob tem, ko skušajo nove kadre dobiti tudi iz tujine, bodo možnost zaposlitve ponudili še romski skupnosti, poroča STA. 

Zagotavljati želijo ustrezno raven poštne dostave

S sodelovanjem Urada Republike Slovenije za narodnosti so v prostorih novomeškega Razvojno izobraževalnega centra zaposlitvene možnosti danes predstavili predstavnikom dolenjske in belokranjske romske skupnosti.

Kot so poudarili na Pošti Slovenije, je bil temeljni namen predstavitve večjemu številu romskega prebivalstva in romskim naseljem še naprej zagotavljati ustrezno raven poštne dostave, uporabiti njihovo poznavanje romske kulture, jezika in tudi problematike ter ob tem okrepiti lastno kadrovsko zasedbo, poroča STA.

Ob tem so predstavnikom romske skupnosti predstavili zgleden primer zaposlitve Roma Marka Stojanovića. Ta je na delovnem mestu pismonoše najprej delal kot pogodbenik, zdaj pa je dve leti redno zaposlen.

Razpisali večje število prostih mest

Po podatkih Pošte Slovenije se tudi ta - in podobno kot druga podjetja v državi - zaradi pomanjkanja kadrov v zadnjem obdobju sooča s težavo pridobivanja nove delovne sile. Razpisali so tudi večje število prostih mest za delo v poštnem prometu, od tega največ v dostavi.

Kot so pojasnili, so v zadnjih dveh mesecih zaposlili dodatnih 49 sodelavcev, zaposlovali pa bodo vse leto oziroma do zapolnitve prostih delovnih mest. Doslej se je prijavilo 290 kandidatov iz Slovenije, veliko zanimanja za delo je tudi med kandidati iz tujine, poroča STA. 

Predstavili delovna mesta 

Kadrovski predstavniki družbe so se namreč pred časom udeležili zaposlitvenih sejmov v Srbiji ter BiH, kjer so morebitnim kandidatom predstavili delovna mesta pismonoše, dostavljavca, pripravljavca pošiljk in voznika.

Odziv je bil velik, pravijo na Pošti, saj se je po ocenah organizatorja v Beogradu sejma udeležilo 1800 potencialnih kandidatov, v Banjaluki pa več kot 2500 iskalcev zaposlitve. Ob tem v družbi poudarjajo, da ključni kadrovski bazen še naprej ostaja Slovenija.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Grga (nepreverjen)

Ne boste našli roma, ki bo za €700 delal po dežu in snegu. Več sreče boste imeli v kakšni psihijatriji.

Diver (nepreverjen)

Povej mi postarja ,ki ima samo 700eur place?
Place postarjev so ene izmed lepsih prosim lepo.

In reply to by Grga (nepreverjen)

Bor113 (nepreverjen)

Ja 850

In reply to by Diver (nepreverjen)

Fredi the kruger (nepreverjen)

Dokler bo socialna pomoč skoraj 400 eurov bo težkdo dobito ljudi za delo.

Bor113 (nepreverjen)

Če bi na pošti bilo res vse v najlepšem redu dvomim da bi zaposlene iskali vsepovsod. Samo za informacijo da se ve lani je pošto zapustilo več kot 850 zaposlenih. No ja saj to še ni 1000

Mrga (nepreverjen)

Naj raje trenutno zaposlenim poštarjem dvignejo plače za 200€ pa fantje ne bodo množično odhajali. Trogajo vse živo, za vse so odgovorni za 850€. Trgovke imajo večje plače.

Starejše novice