Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 30. julija, opravili 1673 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 135 novih okužb, gre za 8,1-odstotni delež okužb. Nazadnje so več okužb potrdili 9. junija, in sicer 195. 

Opravljenih je bilo tudi 45.494 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

V Sloveniji je 1044 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1686 PCR testiranjih potrdili 116 novih okužb. Šlo je za 6,9-odstotni delež.

V bolnišnicah 29 oseb

V bolnišnicah je trenutno hospitaliziranih 29 bolnikov s koronavirusom, od tega je devet pacientov še vedno na intenzivni negi.

Včeraj je umrla ena oseba s koronavirusom. Število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika je 4429 oseb.

Po semaforju ukrepov smo še zmeraj v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb pod 250.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

v redu je zaprite državo že enkrat, in se soočite s posledicami ko bo 100,000+ ljudi na ulici in bo razbilo vse kar jim pride pod roke, vključno z inšpektorji in policijo.

Koncajte novin… (nepreverjen)

Apokalipsa, konec sveta se bliža, samo poglejte, koliko okuženih, ne bolnih je med nami!!! Pojdite že enkrat med prave bolnike, ki jim je smrt zares blizu, pa so mladi, stari, otroci, ki zares trpijo, ne se več delati norca iz nas. Strašni noro nalezljivi sevi a noben veljak ga ne dobi, samo zastraševanje in psihiranje ljudi.

Starejše novice