Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 4. maja, opravili 4750 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 929 novih okužb, gre za 19,6-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9688.

Opravljenih je bilo tudi 24.855 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4024 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 894 novih okužb, šlo je za za 22,2-odstotni delež okužb. Prejšnjo sredo, 28. aprila, je bilo potrjenih 920 novih primerov, delež pozitivnih je takrat znašal 23,4 odstotke. 

V bolnišnicah 560 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo šest oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4279.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 560 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 141 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 63 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je zvišalo, in sicer iz 675 na 750.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koncajte novin… (nepreverjen)

Zgodba se ne bo nikoli končala, ker je pač v interesu mnogih. Starejši cepljeni, kdo torej vsak dan umira, kdo je na intenzivni. Vsi vemo, če bi bil kak mlajši bi to trobili mesece. Novinarji dobite ze enkrat kak pameten podatek in nam ne dajajte le praznih številk. Te si za vsak dan lahko dokaj točno povemo kar sami. Vemo, da so cepljeni ravno tako lahko okuženi in kužni, zato je verjetno v številkah kar veliko takih. Bo kdaj prišel dan pravih informacij??

Anabana (nepreverjen)

Mislim da podatki niso merodajni so prirejeni, samo da nas imajo na kratko

pohorskisvizec (nepreverjen)

Hahaha, na kratko, očitno samo tebe!

Starejše novice