Vladna delovna skupina je danes na Brdu potrdila predlog, po katerem bodo vavčer v višini 200 evrov za dopust v Sloveniji dobili vsi polnoletni državljani Slovenije.

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je danes na svojem Twitter profilu zapisala, da bodo vsi vsi polnoletni državljani Slovenije dobili vavčer v višini 200 evrov za dopust v Sloveniji.

Ministrica je na svojem Twitter profilu zapisala:

»Vladna delovna skupina je danes na Brdu potrdila predlog, po katerem bodo vavčer v višini 200 evrov za dopust v Sloveniji dobili vsi polnoletni državljani Slovenije. Tudi vsi upokojenci in kmetje. Na ta način bomo pomagali slovenskemu turističnemu gospodarstvu.«

Tretji protikoronski paket naj bi vseboval subvencioniranje skrajšanega delovnega časa, podaljšanje brezplačnega vrtca za otroke, ki bodo tudi prihodnji mesec ostali doma, pa tudi uvedbo turističnih vavčerjev in številne druge ukrepe.

Minister za delo Janez Cigler Kralj je zagotovil, da vavčer ne bo del regresa za letni dopust oziroma ne bo nadomestilo zanj.

Bone bodo po zadnji različici prejeli vsi polnoletni državljani, veljali pa bodo le za nastanitev v hotelih, počitniških domovih, avtokampih, ne pa denimo za restavracije. Za to naj bi šlo iz proračuna prek 300 milijonov evrov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Bedaki rumeni.Kaj je potrjeno? Samo predlog. Ojoj, branje vam dela težave.

medved jaka (nepreverjen)

prodam moj vavčer za 200 evrov za 50 evrov keša

Aljo K (nepreverjen)

Prvo jih je treba dobit.... upajmo da bo to še za letošnje počitnice ne drugo letne....

In reply to by medved jaka (nepreverjen)

otto2005 (nepreverjen)

vsi polnoletni državljani, tudi upokojenci in kmetje - zanimivo, kakšno delitev državljanov imamo. A kmetje morda niso polnoletni? Pa upokojenci - zgleda, da z upokojitvijo izgubiš status samostojne in opravilne osebe???

čarni vrag (nepreverjen)

a si ti normalen

In reply to by otto2005 (nepreverjen)

Starejše novice