Slika je simbolična.
Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 8. junija, opravili 3030 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 195 novih okužb, gre za 6,4-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 3251.

Opravljenih je bilo tudi 27.449 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 3506 PCR testiranj na koronavirus potrdili 255 novih okužb, šlo je za 7,3-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 172 covidnih bolnikov

Včeraj je umrla ena oseba okužena s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4393. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 172 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 49 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 201.

Slovenija se nahaja v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 250.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

KONČALI BOJO EPIDEMIJO UKREPI PA BOJO OSTLAI V VELJAVI HAHAHAHAH ZDAJ PA SE VPRAŠAJ KDO JE TU FUKJEN, KOT SEM REKEL ŽE POL LETA NAZAJ MASKE IN RAZDALJE IN VSAKODNEVNA TESTIRANJA BOJO TRAJAL V NEDOGLED IN NE DO 60% PRECEPLJENOSTI, EDINA REŠITEV DA BO ŽIVLJENJE KDAJ ŠE NORMALNO JE TOTALNA NEPOKORŠČINA IN ANARHIJA IN NASILEN UPOR

Mark_o (nepreverjen)

Preprosto, ti si fukjen.

In reply to by dd (nepreverjen)

Žalost (nepreverjen)

naša vlada bo prekinila epidemijo, ko bodo skladišča za zaščito prazna. Kupili so za 10 takšnih epidemij tako da ni videti konca.

Starejše novice