Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 28. aprila, opravili 3937 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 918 novih okužb, gre za 23,3-odstotni delež okužb. Aktivnih primerov je po podatkih Covid-19 Sledilnika trenutno 9304.

Opravljenih je bilo tudi 34.314 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 2007 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 398 novih okužb, šlo je za za 19,8-odstotni delež okužb.

V bolnišnicah 636 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo šest oseb okuženih s koronavirusom. Skupno število umrlih po podatkih Covid-19 Sledilnika znaša zdaj 4242.

V slovenskih bolnišnicah se zdravi 636 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 157 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 59 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb se je zvišalo, in sicer iz 606 na 636.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

Četrti val je tu, oz. kdaj se je drugi val sploh končal, nikoli idioti, v tem trenutku sta samo še dve možnosti, prva je da so strogi ukrepi do konca življenja in da je vse zaprto v nedogled ker drugače se takoj povečajo okužbe, druga pa je da pač pustimo da tistih 0,2% ostarele in zelo stare populacije pač umre ostali pa živijo dalje kot da ni nič in nehate SRAT s tem prehladom že 15 mesecev, debili.

Koncajte novin… (nepreverjen)

Se strinjam. Podatka o starosti, ali so bili cepljeni ti ki so umrli ali so hudo bolni pa nikakor ne moremo dobiti. Le zakaj???

11 (nepreverjen)

Vi2 ta zgornja kaj v Indiji so tudi zboleli in umrli samo bolniki z pridruženemi boleznimi? Dajta skolirajta se že enkrat ker sta videti smešna oziroma že kar ...

dd (nepreverjen)

pazi da neboš crkno na ulici idiot, spet so te NALAGALI s fejk posnetki iz indije phahaha, isto kot so lani uporabljali lažne slike krst iz italiji v resnici pa so bile slike iz 2018, pa sem že rekel da če v indiji umre dnevno 3000 tisoč ljudi je to glede na št. prebialcev isto kot če bi jih pri nas 7-8 tako da, V KLET SE ZAPERI da te virus od netopirja ne dobi

In reply to by 11 (nepreverjen)

Starejše novice