Temperature so ponoči močno padle in zbudili smo se v eno najhladnejših majskih juter. Po večini Štajerske se temperature niso spustile pod ledišče, ponekod pa so izmerili tudi -5 stopinj Celzija.

V Mariboru smo zgodaj zjutraj namerili tri stopinje, medtem ko je bilo na meteorološki postaji na Letališču Edvarda Rusjana Maribor le stopinjo nad lediščem. Temperature so se na Notranjskem, Gorenjskem, Koroškem in tudi na Celjskem spustile pod ledišče. Zaradi sončnega vremena se bodo temperature hitro dvignile, nevarnost pozebe pa bo še v sredo zjutraj na najbolj izpostavljenih legah.

Ponekod so se danes zbudili v najhladnejše majsko jutro v zadnjih 34 letih, poroča 24ur.com. Tako so ob šesti uri zjutraj na Rudnem polju izmerili -6 stopinj Celzija, v Ratečah in na Babnem polju -5, v Novi vasi na Blokah -4 in v Logatcu -3 stopinje Celzija.

Konec tedna na Štajerskem že nad 20, nato nova ohladitev

Čez dan se bodo zaradi sonca temperature hitro dvignile, tako lahko pričakujemo od 12 do 17 stopinj Celzija. Jutri zjutraj bo še hladno, a ne tako zelo kot danes. Jutranje temperature se bodo gibale od 0 do 6 stopinj Celzija, nevarnost pozebe tako obstaja na najbolj izpostavljenih legah.

V noči s srede na četrtek in v četrtek državni meteorologi napovedujejo padavine, medtem ko bosta petek in sobota večinoma suha, predvsem pa bolj topla. Na Štajerskem naj bi tako v petek in soboto lahko namerili že prek 20 stopinj Celzija.

A veselje nad toplim vremenom bo kratko, saj že v nedeljo prihaja nova ohladitev. Napovedujejo dež, dnevne temperature pa naj bi se gibale le malo nad 10 stopinjami Celzija.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice