Slika je simbolična.
Do mejnega prehoda Novokračine lahko od sedaj naprej pridete samo iz Jelšan, ne več iz Ilirske Bistrice. Od Novokračin v smeri Ljubljane pa je pot mogoča samo v smeri Ilirske, ne v smeri Jelšan.

Na cesti Ilirska Bistrica - Zabiče - Novokračine - Jelšane so prepovedali medkrajevni promet.

Promet tam je sedaj dovoljen le za lokalne prebivalce.

Z novo prometno ureditvijo so olajšali okoliščine lokalnim prebivalcem

Občani Ilirske Bistrice so bili zelo nezadovoljni, saj je v času turistične sezone cesta skozi njihovo občino prepolna avtomobilov.

Domačini so zaradi gneče, ki je nastajala, potrebovali več ur, da so se pripeljali do svojega doma, nekateri se zaradi kolon vozil na cesto sploh niso mogli vključiti.

Državni sekretar Franc Kangler je skupaj s policijo in Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo poiskal rešitev: novo prometno ureditev.

Nova prometna ureditev

Tako je v Ilirski Bistrici ves tranzitni promet iz smeri Postojne proti Hrvaški usmerjen na glavno cesto G1-6 proti mejnem prehodu Jelšane. 

Tranzitni promet iz smeri mejnega prehoda Novokračine proti Ilirski Bistrici je voden le po R3-632, kar pomeni, da je v Novokračinah, razen za lokalni promet, prepovedano zavijanje na levo v smeri G1-6. 

Znaki bodo postavljeni od petka, od 7. ure, do ponedeljka, do 15. ure.

V preostalem času bodo zakriti ali obrnjeni.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Lokalci se pritožujejo, da je gneča v njihovi Vukojebini, kjer izven sezone na cesti ni niti psa ... v MB smo skozi center mesta, 40 let in več, 24 ur/dan prenašali mednarodni tovorni in potniški promet pol Evrope na osi Severna Evropa - Turčija ... in? ... nikom ništa! ... ta blesavi Kangler je za par političnih točk zajebal pol Slovenije ter nas poslal na mejne prehode, kjer prehod traja tudi 4 ure ... fuj, kmetavz dupleški ...

Starejše novice