Za danes zvečer so napovedana močna neurja, tudi možnost debele toče ni izključena.

Na spletni strani Agencije Republike Slovenije za okolje je bilo izdano opozorilo, da so za danes popoldne in zvečer po Sloveniji možne močnejše nevihte in krajevna neurja. Nevihte se bodo pojavljale v večjem delu države, glavnino pa lahko pričakujemo zvečer in v prvem delu noči.

Meteorološki izračuni kažejo na pestro situacijo, ki ima velik potencial za razvoj neurij z močnim nevihtnim pišem, številnimi udari strelnalivi in točo.

Poslabšanje že podnevi

Že čez dan, predvsem popoldan, se bodo pojavljale krajevne plohe in nevihte. Šlo bo za predfrontalno proženje, ki bo verjetnejše v severni polovici države. Lokalno lahko nastane kakšna močnejša nevihta z nalivi, sunki vetra in točo.

Toča lahko ob bolje razviti močni nevihti v premeru preseže debelost 3 cm. V tem delu dogajanja nevihte lahko pričakujemo predvsem v severni polovici države.

Ponoči se bodo neurja okrepila

Glavno dogajanje je pričakovati zvečer, ko se bodo nevihte, vmes tudi močnejša neurja, iz smeri Avstrije in Italije okrepile in se v obliki večjega nevihtnega sistema v prvem delu noči širile proti jugovzhodu države.

Takrat bodo krajevno možna močnejša neurja z močnimi do silovitimi sunki vetranalivi in točo. Padavine z nevihtami bodo v drugem delu noči na sredo od severa postopno ponehale.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice