Začela se je akcija za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu, ki bo trajala do 10. maja 2022.

Policisti bodo v času akcije, ki poteka od današnjega dne pa do torka, poostrili nadzor in preverjali, ali vozniki vozijo pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi. 

V soboto, 7. maja, bo tudi maraton nadzora psihofizičnega stanja voznikov, in sicer od 18. do 6. ure naslednjega dne. Nekatere policijske uprave bodo čas, ko bodo opravljale nadzor, prilagodile lokalni problematiki.

Lani 1513 prometnih nesreč zaradi pijanih voznikov, 37 mrtvih

Po trenutno veljavnih podatkih je do 30. aprila že 439 vinjenih oseb povzročilo prometno nesrečo, povprečna stopnja njihove alkoholiziranosti je znašala 1,45 promila. Umrle so 4 osebe, med njimi tudi voznik e-skiroja pod vplivom alkohola.

Ta je bil s kar 1,95 promila rekorder v količini alkohola v krvi med vsemi povzročitelji smrtnih prometnih nesreč letos, bil je tudi brez zaščitne čelade.

V letu 2021 so bili alkoholizirani povzročitelji odgovorni za 1.513 prometnih nesreč, v njih je življenje izgubilo 37 oseb, 37 odstotkov več kot v letu 2020. Za devet odstotkov manj je bilo hudo telesno poškodovanih, lažje telesno poškodovanih pa je bilo 30 odstotkov več. Največ prometnih nesreč so povzročili udeleženci v starostnih skupinah med 25. in 34. letom (314 prometnih nesreč) ter med 35. in 44. letom (292 prometnih nesreč). 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Majkooo mila ... sedi policaj iz Tacna z epoletami velikosti A4 na ramenih ter diplomo pravne fakultete, ki jo je izdelal v službeni policijski uniformi in Beretto za pasom ... in reče:"Akcija!"
BRAVO! A od MB do KP rabiš 4 ure zaradi nesposobnih kretenov, ki mislijo, da če so leta 1994 gledali Need for speed, da znajo vozit ...

Leka (nepreverjen)

Ali ste dali pihati 49 letnemu policaji povzročitelju prometne na AC ?

Starejše novice