V prihodnjih dneh pred martinovim na cestah pričakujte poostren nadzor nad alkoholom in drogami.

Danes se na območju celotne države začenja akcija Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi v prometu, s katero teden pred Martinovo nedeljo opozarjamo na nevarnost vožnje pod vplivom teh snovi. Policisti in mestni redarji bodo tako do 11. novembra izvajali poostren nadzor.

Agencija za varnost prometa izpostavlja, da že prvi popiti kozarec alkohola vpliva na mišljenje in zaznavanje, kar kompromitira našo sposobnost za vožnjo. Zato je v primeru pitja ali uporabe prepovedane psihoaktivne snovi nujno vnaprej dogovoriti, kako se bomo vrnili domov z zabave.

Skoraj 1100 nesreč so namreč na slovenskih cestah letos povzročili pijani udeleženci v prometu. Zaradi slednjih je v 2018 umrlo 14 ljudi, 12 od teh je bilo tudi povzročiteljev.

Osem povzročiteljev smrtnih nesreč letos je bilo voznikov osebnih vozil, dva sta bila mopedista, dva voznika tovornega vozila in dva kolesarja. Devet smrtnih nesreč smo v Sloveniji zabeležili izven naselja. Največ prometnih nesreč pod vplivom alkohola lahko sicer pripišemo voznikom motornih vozil v starosti od 25 do 34 let, sledijo jim stari od 35 do 44 let, piše STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice