Slika je simbolična.
Na primorski avtocesti je med Brezovico in Vrhniko proti Kopru nastal zastoj zaradi prometne nesreče. Cestni zastoji in čakalne dobe danes tudi drugje po Sloveniji.

Zastoj zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti sega mimo razcepa Kozarje, na južni ljubljanski obvoznici do počivališča Barje in na zahodni do Kosez. Zastoj je tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Prometno-informacijski center voznikom osebnih vozil na primorski avtocesti priporoča pot skozi Ljubljano po lokalnih cestah ali čez Horjul do Vrhnike. Opozarja pa, da so dopoldne na tem območju možne kratkotrajne zapore avtocestnih priključkov zaradi kolesarske prireditve Maraton Franja.

Zastoj pred mejnim prehodom

Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški zastoj dolg 1,5 kilometra.

Na štajerski avtocesti je pred Šentjakobom proti Celju zastoj zaradi delovne zapore dolg 1,5 kilometra. Na štajerski avtocesti pešec ovira promet pred počivališčem Tepanje proti Ljubljani.

Pred predorom Karavanke proti Sloveniji pa občasno kratkotrajno zapirajo zaradi varnosti predor.

Čakalne dobe so na mejnih prehodih Gruškovje, Starod, Sečovlje, Jelšane in Dragonja. Za izstop iz države na njih osebna vozila čakajo do ene ure.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice