Statistični urad Republike Slovenije je pripravil mobilno aplikacijo – Junaki Slovenije, katere namen je predstaviti uporabnikom statistične podatke o Sloveniji ter hkrati širiti prepoznavnost njihovega delovanja.

Gre za raziskovanje Slovenije z izobraževalno večigralsko mobilno igro, ki se dogaja v domišljijski Sloveniji. Igra temelji na vsebinah iz slovenske zgodovine, zemljepisa, kulture in književnosti ter na statističnih podatkih iz Eurostatovega projekta Zbiranje podatkov za podnacionalno raven – mestna naselja. ki so sicer objavljeni v Eurostatovi podatkovni bazi.

Dr. Edvard Valvazor v prihodnosti raziskuje preteklost Slovenije, kjer si delo olajša tako, da razvije simulacijo Slovenije. Za nadaljnje odkrivanje potrebuje raziskovalce, ki jih bo odposlal v eno izmed dvanajstih slovenskih regij z namenom zbiranja informacij o državi.

Vsak si lahko pred odhodom v simulacijo izbere za pomočnika enega od devetih likov iz slovenske mitologije in književnosti, kot so Martin Krpan, Kekec, Kralj Matjaž, Zeleni Jurij, Lepa Vida, Pehtra baba, Mojca Pokrajculja, Povodni mož in Peter Klepec, ter se z njihovo pomočjo bojuje proti nasprotnikom.

Raziskovalci, ki pristanejo v isti regiji, se v simulaciji skupaj pomerjajo v poznavanju Slovenije z raziskovalci iz druge regije. Ob tem zbirajo surovine in jih vlagajo v razvoj skupnega mesta. Posamezna igra traja sedem dni, zmaga pa tisto mesto oziroma regija, ki se v tem obdobju najbolj razvije v obdobjih od prazgodovine do prihodnosti. Igro se lahko igra na dva načina, da izzoveš eno izmed enajstih nasprotnih regij in se boriš za surovine ali pa se pomeriš z naključnim igralcem ne glede na to, kateri regiji ta pripada.

Za nagrado goldinarji

Zmagovalec za nagrado prejme le goldinarje (denarno enoto) in točke za zmago. V igri je trenutno dva tisoč različnih vprašanj o Sloveniji, SURS pa jo bo redno nadgrajeval.

Namestitev igre je popolnoma brezplačna. Na voljo je v spletni trgovini Google Play in sicer za pametne telefone z operacijskim sistemom Android in iOS.

Anja Urek

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice