Pred nami je nov vročinski val, ki pa ne bo tako dolg, saj se bo že v začetku oziroma sredi naslednjega tedna osvežilo.

Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje, da bo danes popoldne in zvečer nastalo nekaj ploh, možna je tudi kakšna nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30 stopinj.

V petek zjutraj in dopoldne bo spremenljivo oblačno, v notranjosti bodo možne kratkotrajne plohe in posamezne nevihte. Popoldne se bo zjasnilo, v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije bo še kakšna nevihta. Jutranje temperature bodo od 13 stopinj do 18 stopinj, najvišje dnevne pa od 24 do 28 stopinj.

Vročinski val lahko pričakujemo že v soboto

Vročinski val se bo začel ponekod v soboto, ponekod v nedeljo in bo trajal vsaj tri dni. Temperature bodo tudi drugod in ne le na Primorskem v soboto presegle vrednost 30 stopinj.

»V nedeljo bo na vzhodu do 34 stopinj, vrhunec tega vročinskega vala pa bo v ponedeljek, ko bo živosrebrni termometer ponekod pokazal tudi do 35 stopinj,« opozarjajo meteorologi portala Ciklon.si.

Obeti v prihodnjem tednu

V ponedeljek zvečer bo pihal okrepljen jugozahodni veter. V torek bodo čez dan in popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na zahodu, še bo pihal jugozahodni veter, na vzhodu bo še vedno okoli 32 stopinj.

V sredo bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo in s pogostimi padavinami, zapihal bo severni veter, osvežilo se bo, temperature bodo čez dan prijetnih 25 stopinj.

Od četrtka naprej bomo dan ali dva pod severozahodnim višinskim zračnim tokom, ki se bo že v soboto postopoma spet obrnil v jugozahodno do zahodno smer. Zato bo sončno in spet bolj vroče. V petek bo že večinoma nad 30 stopinj. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice