Po novem rekordnem dnevu v Sloveniji je bilo v Podravju včeraj potrjenih 72 okužb v 26 občinah.

V Sloveniji so v četrtek, 15. oktobra, opravili 5196 testiranj na koronavirus in potrdili ponovno rekordnih 834 novih okužb. Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 11517. 

Delež pozitivnih testov je bil včeraj 16,05-odstoten, kar je največ doslej. Trenutno je v Sloveniji aktivnih 5413 primerov, 14-dnevna pojavnost pa je trenutno 258 okuženih na 100.000 prebivalcev. V bolnišnici se zaradi koronavirusne bolezni zdravi 242 pacientov, 45 jih potrebuje intenzivno zdravljenje.

Z današnjim dnem je Nacionalni inštitut za javno zdravje tudi Pomursko in Podravsko regijo uvrstil med tako imenovane rdeče regije, kjer je več kot 140 okuženih na 100.000 prebivalcev v zadnjih 14 dnevih. To pomeni, da ukrepi, ki so v veljavi za rdeče regije, veljajo tudi pri nas.

Koronavirus v celotnem Podravju

Včeraj so v Podravju potrdili 72 novih okužb v 26 občinah. Največ jih je bilo zabeleženih v Mariboru (15), sledijo Slovenska Bistrica (11), Ptuj (10) in Majšperk (4). Po tri nove okužbe so potrdili v občinah Starše, Poljčane, Miklavž na Dravskem polju, Pesnica, Duplek in po eno okužbo v občinah Hoče - Slivnica, Hajdina, Selnica ob Dravi, Lovrenc na Pohorju, Oplotnica, Ormož, Ruše, Videm, Markovci, Šentilj, Kidričevo, Kungota, Središče ob Dravi, Destrnik, Podlehnik, Sveti Tomaž, Žetale.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Zero! En velik nateg.

Enkive (nepreverjen)

Številke niso relevantne, ker se ne testirajo vsi ki imajo simptome respiratornih obolenj, npr tisti z blagimi simptomi in otroci (ti bi povečali število testiranih in posledično zmanjšali % pozitivnih). Seveda so lahko zato številke pozitivnih toliko višje oz potem prikažejo večji % pozitivnih.. Tudi ni informacije ali so vsi ti pozitivni, pozitivni prvič ali so bili pozitivni že en dan prej..
Ampak glavno je, da ljudje ne zbolevajo za covid, boljše je da umirajo zaradi drugih bolezni, takih ki dejansko so ozdravljive če se jih pravočasno začne zdraviti. Bolano do konca.

Starejše novice