Obširne podražitve telekomunikacijskih storitev lahko potrošniki občutimo že dober mesec zatem, ko je bil podpisan podpisali dogovor o plačevanju programov Pro Plus.

Ko je Pro Plus sredi januarja ugasnil oddajanje preko prizemnih oddajnikov in programe začel zaračunavati operaterjem kabelske in IP-televizije, je Zveza potrošnikov Slovenije opozarjala, da bodo operaterji ta strošek prej ali slej prenesli na potrošnike. To se je očitno zgodilo nekoliko prej, kot pa so pričakovali. Obširne podražitve telekomunikacijskih storitev lahko potrošniki občutimo že dober mesec zatem, ko so podpisali dogovor o plačevanju programov Pro Plus. 

Cene pri vseh navzgor, le pri Telemachu (še) ne

Tudi največji operaterji so sporočili, da s 1. marcem 2017 prav zaradi Pro Plusa dvigujejo ceno svojih storitev. Edina izjema je (za enkrat) Telemach.

"Žal se je trg medijskih vsebin in operaterjev zanje v zadnjih dvajsetih letih pri nas popolnoma izrodil, operaterji še zdaleč niso samo to, ampak so tudi oglaševalci in ponudniki vsebin, zato je njihova moč bistveno previsoka, da bi lahko govorili o zdravem razvoju trga. Ko k temu prištejemo še dejstvo, da je večina potrošnikov naročena na trojčke (televizija, internet, fiksni telefon) oziroma celo četvorčke (še storitve mobilne telefonije) in da operaterji samostojni internet s spodobnimi hitrostmi ponujajo za sorazmerno višjo ceno, potem je jasno, da potrošniku prav veliko izven teh paketov sploh ne preostane. Konkurenca je več kot samo izkrivljena," meni Boštjan Okorn iz Zveze potrošnikov Slovenije. 

Cene osnovnih shem med 15 in 20 evrov

Številne plačljive programe nato ponujajo že v osnovnem paketu, kar po ocenah Zveze potrošnikov Slovenije bistveno zmanjšuje možnost potrošnikov, da bi izbrali in zanje plačali zgolj programe, ki bi jih želeli spremljati. In zato skoraj ni več paketa, v katerem ne bi bilo vsaj 100 različnih televizijskih programov, cene osnovnih shem pa so večinoma med 15 in 20 evrov. 

Kaj lahko storijo potrošniki? 

Operaterji morajo potrošnike o vsaki spremembi pogojev, določenih v naročniški pogodbi, naročnike obvestiti najmanj 30 dni pred predlagano uveljavitvijo sprememb. Če se s spremembami ne strinjajo, imajo potrošniki v tem času pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Mora pa potrošnik pred prekinitvijo pogodbe odplačati morebitne prejete ugodnosti ali opremo. 

Glede na to, da so storitve podražili vsi operaterji, razen Telemacha, je trenutno praktično edina možnost nestrinjanja, da se potrošniki popolnoma odpovejo spremljanju televizijskih programov preko omrežij kabelskih oziroma IP-operaterjev in preklopijo na antenski sprejem. To je za večino, ki ima trojčka ali četvorčka kar velika žrtev, saj bodo morali med drugim urediti tudi novo naročnino za internet in mobilno telefonijo, česar pa se operaterji zelo dobro zavedajo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice