Na družbenih omrežjih se je pojavila novica, da trojanski krofi niso več tako veliki kot nekoč, cena pa ostaja ista. Je to res?

Trojane - tradicionalna postojanka na poti s Štajerske proti prestolnici je zagotovo tista, na kateri si privoščite trojanski krof. Saj veste, tisti zares ogromen, po katerem si še kar nekaj časa pošteno sit? 

Na družbenem omrežju Twitter je eden od uporabnikov včeraj zapisal, da so trojanske krofe zmanjšali. Šok.

Naše uredništvo se je na Trojanah ustavilo na malici, da bi preverili, ali je v govorici kaj resnice.

Krof na krožniku se nam je na prvi pogled res zdel nekoliko manjše velikosti. Zazdelo se nam je tudi, da ni tako zelo nasiten kot nekoč. Natakarica se je ob našem vprašanju, ali se nam le zdi ali so krofi res nekoliko manjši, le nasmehnila in odvrnila: »So? Možno.«

Kaj pravijo v Gostišču Trojane?

»Krof je živ izdelek. Mi delamo z naravnimi sestavinami in ne uporabljamo emulgatorjev, ki bi vplivali na vzhajanje testa. Enkrat vzhaja bolj, drugič malo manj,« je pojasnila poslovodja v Gostišču Trojane Urška Strnad

»Kadar imamo veliko gnečo in se nam res mudi, je vzhajalni čas krajši,« in dodala, da so takrat krofi zato nekoliko manjši, a njihova teža ostaja enaka, vedno tehtajo med 18 in 20 dekagramov

Izpostavila je še, da njihovi krofi niso izdelani industrijsko, ampak gneteni ročno, vsakega namreč oblikujejo iz dveh delov, ki jih nato sestavijo v en krof.

Po novem terasa kar na parkirišču

Če boste gostišče obiskali v prihodnjih dneh, boste opazili, da so teraso premaknili na parkirišče. Poslovodja gostišča je pojasnila, da so ukrepi, ki določajo razdalje med mizami, neživljenjski, na njihovi terasi, do katere se je treba sprehoditi skozi zaprt prostor, bi jim namreč ob upoštevanju predvidene razdalje ostalo le nekaj miz. 

Notranji prostori gostišča za posamezne goste niso odprti, v skladu z veljavnimi ukrepi notri sprejemajo zaključene družbe.

Zaradi ostrih in dolgotrajnih omejitev delovanja gostinskih obratov, ki so prišle z drugim valom, so bili sprva v šoku, nato pa so se prilagodili situaciji.

»Glede na situacijo smo vseeno zadovoljni z obiskom v tistem času. Kaj več nismo mogli pričakovati,« je še dejala poslovodja in izpostavila, da so se v primerjavi s prometom prejšnjih let soočili s hudim padcem.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Dobri pa so zagotovo. Redko kdo ima takšno tradicijo.

Jozeko (nepreverjen)

Tradicija je ostala ja. Okus pa ze zdavnaj ni vec enak. So drugje še boljši krofi. Je pa res, da vsak ima svoj okus pa lep pozdrav ;)

In reply to by SLO (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Fuj, nazadnje me je kislina pekla...premastno!

SLO (nepreverjen)

Nehaj konzumirat alkoholne pijače pa kakšen rupurut vzami. Ha, ha,...

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

Rola (nepreverjen)

Tebe peče sds kislina.

In reply to by pohorskisvizec (nepreverjen)

avokado (nepreverjen)

Jaz sem jih nehala kupovat, ker so preveliki za pojest !

MenK (nepreverjen)

Iz slik je jasno vidno, da so se krožniki povečali.

Krofič (nepreverjen)

Poješ Trojanski krof, spustiš Zlatorog po "krofu" in to je to.

Starejše novice