Slika je simbolična.
Žrtve nove spletne prevare so posamezniki, ki prodajajo prek spletnih malih oglasov.

Pošta Slovenije in Varno na internetu opozarjata na novo vrsto prevare, ki cilja na uporabnike, ki prodajajo izdelke preko spletnih malih oglasov.

Prevaranti se predstavijo kot potencialni kupci in prodajalcu pošljejo SMS sporočilo ali sporočilo prek aplikacije Viber, ki vsebuje povezavo do lažne spletne strani Pošte Slovenije, kjer naj bi prodajalec prevzel kupnino ter dobil podatke o oddaji pošiljke.

Lažna spletna stran je prilagojena vsakemu prodajalcu posebej, saj vsebuje njegove podatke in podatke o izdelku. Kot izvajalec storitve je navedena Pošta Slovenije, kar kar potencialni žrtvi lahko daje lažen videz legitimnosti. 

Po kliku na Prejmi sredstva je prodajalec usmerjen na novo spletno podstran, kjer vnese podatke o svoji plačilni kartici, kamor naj bi prejel kupnino. Na Pošti Slovenije opozarjajo, da prodajalec kupnine seveda ne bo prejel, saj je cilj prevare pridobiti podatke o plačilni kartici. 

Kaj storiti, če so vas pretentali?

Če ste slučajno vpisali podatke o kartici, takoj pokličite svojo banko na telefonsko številko, ki je navedena na zadnji strani kartice!

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice