*Fotografija je simbolična
Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je iz prodaje odpoklicala pikantna nabodala proizvajalca Perutnina Ptuj in čevapčiče proizvajalca Panvita MIR.

V okviru uradnega vzorčenja na prisotnost mikroorganizmov je bila namreč ugotovljena prisotnost bakterije salmonella enterica.

Obema živiloma je rok uporabe sicer že potekel, informacijo o neskladnih rezultatih pa objavljajo za primer morebitnega zamrzovanja s strani potrošnikov, so pojasnili na upravi.

Serijska oznaka pikantnih nabodalc je 1201825932, rok uporabe pa 20. maj 2020. Naprodaj so bila v trgovinah Spar in Mercator. Serijska oznaka izdelka čevapčiči klasični je L 0136, rok uporabe pa 25. maj 2020. Naprodaj so bili v Lidlovih poslovalnicah.

Na upravi potrošnikom svetujejo, da živila ne zaužijejo in ga zavržejo oziroma vrnejo na mesto nakupa.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Če bodo te čevapčiče spekli, bo salmonela pri 60 st. C pocrkala in čevapčičem ne bo manjkalo nič. Nevarno bi bilo, če bi kdo jedel te čevapčiče surove.

Čuj (nepreverjen)

Kaj ko bi Posedi in Bezjakova dvignila svoje debele zavaljene riti iz pisarn in preverjali stanje na terenu preden pridejo na trgovske police ? Naj takoj vrnete plače in gresta gnoj kidati .

Starejše novice