Razgreto ozračje znova prinaša nevihte, predvsem vzhodu države.

Jutro morda ni dalo slutiti, a danes nas čaka sončno vreme. Popoldne in zvečer bodo nastajale vročinske nevihte, predvsem na vzhodu države so možna krajevna neurja. Ponekod bo zapihal zahodnik, najvišje dnevne temperature se bodo med 30 in 34 stopinjami Celzija.

Arso je zaradi velike toplotne obremenitve in nevarnosti neviht sicer izdal oranžni alarm za večji del države. Kot so zapisali, bodo danes popoldne in zvečer ob nevihtah možna krajevna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Vse do jutri bo po nižinah sredi dneva in popoldne še velika toplotna obremenitev.

Vir: meteo.arso.gov.si

»V notranjosti Hrvaške se že zjutraj pojavljajo posamezne nevihte z nalivi, nekaj ploh lahko v dopoldanskem času nastane tudi na vzhodu Slovenije. Popoldne se bo povečala kopasta oblačnost, predvsem na severovzhodu in ponekod na severu države (Koroška, Štajerska, Prekmurje, tudi Gorenjska in Posavje) bodo nastajale plohe in nevihte. Ob nevihtah so možni močnejši, dolgotrajnejši nalivi s točo in močnejšimi sunki vetra,« pišejo pri Neurje.si.

Toča predvidoma sicer ne bo dosegala večjih dimenzij.

Vročina bo popustila

Jutri lahko pričakujemo sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno vreme. Plohe in nevihte se bodo nadaljevale tudi v noč. Soparno bo, pihal pa bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 17 do 23, najvišje dnevne pa pri nas od 29 do 35 stopinj Celzija.

Vročina bo popustila v nedeljo, ko bo prav tako spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Podobno bo tudi v začetku naslednjega tedna.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice