Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Današnji dan bomo v celoti uživali obsijani s soncem, a že jutri prihaja velika vremenska sprememba. Če se bo napoved vremenoslovcev uresničila, bi lahko tudi na našem koncu zapadla kakšna snežinka.

Danes nas čaka pretežno jasno vreme, z nekaj koprenaste oblačnosti v nekaterih predelih Slovenije, a na Štajerskem bo cel dan prevladovalo sonce.

Najnižje jutranje temperature bodo od minus šest do minus ena stopinja Celzija, najvišje dnevne pa od devet do 15 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje.

Veliki vremenski preobrat pa prihaja že dan kasneje. Tako bo v petek sprva še nekaj sonca, čez dan pa se bo pooblačilo in začele se bodo krajevne padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile nad vso državo. 

Zapihal bo tudi severovzhodnik, vreme pa se bo močno ohladilo. Vremenoslovci tako napovedujejo, da se bo v noči na soboto meja sneženja približala nižinam.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Obeti

Za zdaj je znano, da bodo do sobote zjutraj padavine po državi ponehale, a bo čez dan prevladovalo pretežno oblačno vreme. Še bo pihal okrepljen severovzhodnik.

Podobno bo tudi v nedeljo, ko bo prav tako prevladovalo oblačno vreme.

Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice