Stric Google bo spet obiskal Slovenijo. Bodite previdni, da vas ne ujame v kakšnem kočljivem položaju.

Ameriški tehnološki velikan Google bo z 8. aprilom nadaljeval z zajemom slik za osvežitev storitve prikaza ulic oziroma 'Google Street View', ki je del storitve Google Zemljevidi.

Spomnimo. Google je s snemanjem ulic po Sloveniji začel poleti 2013, storitev Street View pa je za državo vključil v začetku 2014. Od takrat redno posodablja svojo bazo posnetkov in tako se vsake toliko časa vrne na slovenske ulice.

Vrnil se bo tudi letos aprila, ko se bo osredotočal na pločnike in ulice v 37 slovenskih krajih.  

Google razkriva skrite kotičke naših ulic

Google se bo po navedbah informacijskega pooblaščenca tokrat osredotočil na pločnike in ulice v Škofji Loki, Murski Soboti, Sežani, Krškem, v Mozirju, Radljah ob Dravi, Črnomlju, Cerknici, Ravnah na Koroškem, Ljubljani, Ilirski Bistrici, Postojni, Sevnici, Kočevju, Ptuju, Mariboru, Kranju, Novem mestu, Litiji, Celju, Kopru, Radovljici, Šmarju pri Jelšah, Tolminu, Žalcu, Novi Gorici, Ajdovščini, Brežicah, Idriji, Gornji Radgoni, Slovenski Bistrici, Trebnjem, Lendavi, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Grosuplju in Ormožu.

S posnetimi fotografijami bodo izboljšali zemljevide, uporabnikom pa bodo na razpolago dali tudi dejanske posnetke ulic, ki so v pomoč predvsem pri navigaciji v tujih mestih. Na nekaterih lokacijah, kjer so posnetke zbirali več let, je omogočena storitev 'časovni stroj', s pomočjo katere si lahko ogledate tudi, kako so se kraji spreminjali skozi leta. 

Pazite torej, da vas Googlove kamere ne zalotijo v kakšnem kočljivem položaju. Zgodilo se je že mnogim, ki so pristali v zakladnici zabavnih posnetkov na spletu in poskrbeli za smeh. 

Ne želite, da se na posnetku vidi vaša hiša? 

Ob objavi posnetkov Google izvede številne ukrepe, da bi zaščitil zasebnost posameznikov. V ta namen med drugim poskrbi za zamegljevanje obrazov in registrskih tablic, da prepreči osebno prepoznavo. 

Če uporabnik opazi obraz ali registrsko tablico, ki jo je treba dodatno zamegliti, oziroma želi, da zameglijo njegovo celotno hišo ali avto, lahko podjetju posreduje svojo zahtevo.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

NATEG, elita vas samo brezplačno snema, najdite si arhivkse novice in boste videli da je gugl tako 2018 kot 2019 snemal po sloveniji ampak teh posnetkov nikoli niso objavli (zakaj le), maribor ima še vedno slike iz 2013

2021 (nepreverjen)

gotovi smo
Ta virus pa bo nas zjebal do amena
Še bomo postavljali nova kužna znamenja

In reply to by dd (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Jaz sem ga videl 2013 na Partizanski cesti...V naši ulici je tudi bil....se vidi kakšne avte smo imeli 2013!Aja komentarji....psihiatrija

Starejše novice