V preteklih dneh je bilo veliko govora o spornem poljskem mesu, ki je končalo tudi v slovenskih restavracijah in pri ponudnikih hitre prehrane.

Slednjih seveda ne manjka, saj jih lahko v mestih najdemo na praktično vsakem koraku. Ravno oni pa so afero s poljskim mesom najbolj občutili.

»Seveda se zadnje dni pozna pri prometu, saj se ustavi manj ljudi. Vseeno pa imamo stalne stranke, ki nam zaupajo,« pravi Ilber Zaimi, ki ima v Murski Soboti lokal Fast Food Beli.

Pritožb ni bilo

Kot pravi, mu še nikoli nobena izmed strank ni potarnala nad pripravljenim kebabom, prav tako do njega nikoli ni prišla beseda o tem, da bi se kdo pritoževal zaradi slabosti. Niti v preteklih mesecih.

»Niti enega takega primera ni bilo. Ljudje me poznajo že dlje časa in zagotovo bi mi povedali, če kaj ne bi bilo tako kot mora biti.«

V zadnjem času seveda ne manjka debat o tem, kje vse naj bi končalo sporno poljsko meso, ob tem pa se morda pozablja na drugi vidik, ki nam ga je predstavil tudi naš sogovornik. Pravi namreč, da so tudi sami žrtve.

»Poglejte, stvar je takšna, da vsakdo ko kupuje bodisi meso, bodisi kaj drugega, seveda zaupa dobavitelju. Tako je bilo tudi v našem primeru. Seveda nismo mogli vedeti, če je s pošiljko kaj narobe. V tem primeru smo tudi ponudniki hitre prehrane žrtve,« pravi.

Kebaba za pet evrov ne bo kupil nihče

Sam večinoma meso dobavlja iz sosednje Avstrije, vmes pa manjši delež tudi od drugod. Od distributerja Alebon iz Ljubljane mesa ne naroča več in ga niti ne namerava. Na vprašanje o tem, če je kdaj razmišljal o tem, da bi sam pripravljal meso za kebab pravi:

»To za seboj potegne preveč stroškov. Enostavno v tem primeru ni računice. Stvar je takšna, da v kolikor bi meso pripravljal sam, bi potem kebab moral prodajati po višji ceni. Mislite, da bi v Murski Soboti potem kdo kupil kebab za recimo pet evrov? Ne bi ga.«

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Valf valf (nepreverjen)

Poceni je najboljse, taka miselnost je pri teh ljudeh. Sej nihce iz med njih nic na zna, da bi lahko bilo drugace.

Donnyboy (nepreverjen)

od kdaj pa pride 15 g kvalitetnega mesa 0,5 evra? to je 34 €/kg! Toliko pa bi že lahko razkirali za glavno sestavino, ostale sestavine skupaj še 0,5 evra in 150% marža za delo je 2,5 €. Ampak ne, antibiotiki in slabo meso so zakon

špeci (nepreverjen)

Raje človeku dajo sporni kebab, kot da bi dali zdravega?

Dndgdgd (nepreverjen)

Sej ne bi jil problem ce bi bil drazji, zdrav in dober, jaz bi ga kupil, ce bi vedel kaj jem, zdaj ga pa za teh 3 eure ne kupim, ker mi logika govori, da je moznost, da bom dobil podgano zelo visoka.

posojilaa3864 (nepreverjen)

občasne ponudbe

Pozdravljeni, nudimo posojila posameznikom in podjetjem za 5000 do 10 milijonov evrov. Obrestna mera znaša 3% na mesec. Oddaja traja od 1 do 30 let. Imamo investitorje, ki so zainteresirani za financiranje velikih projektov in posojila s predplačili. E-naslov: [email protected]
Whatsapp: +33 6 44 69 81 35
Viber: +33 6 44 69 81 35

Starejše novice