Predsednik vlade Janez Janša bo skupaj s prvaki koalicijskih partneric popoldne predstavil tri milijarde evrov težak mega protikoronski zakonski predlog, ki predvideva številne interventne ukrepe za omilitev posledic epidemije novega koronavirusa.

Pričakovati je, da bodo predstavili tudi zaostren odlok o prepovedi zbiranja na javnih mestih, poroča STA.

Vlada je po dveh dneh zasedanj v soboto pozno zvečer uspela pod streho spraviti obširen zakonski predlog ukrepov za pomoč gospodinjstvom in gospodarstvu zaradi epidemije novega koronavirusa. Kot je na Twitterju zapisal premier, so po večdnevnem neprekinjenem delu sprejeli prvi protikoronski zakon z ukrepi za omejitev epidemije in blažitev posledic epidemije v vrednosti treh milijard evrov.

Najverjetneje še pred popoldansko novinarsko konferenco pa bodo ministri na dopisni seji potrjevali predlog sprememb odloka o prepovedi zbiranja na javnih mestih, s katerim bodo predvidoma zaostrili možnost gibanja posameznikov na občino bivanja, upoštevajoč nekatere logične izjeme, še poroča STA

Vlada se s tem odziva na sobotne množične kršitve odloka in pozive županov predvsem nekaterih turistično bolj atraktivnih občin k zaostritvi ukrepov. Na družbenih omrežjih so v soboto krožile fotografije s slovenske Obale, preplavljene z obiskovalci. Da je lepo vreme v Vipavsko dolino in na ajdovsko območje pritegnilo številne obiskovalce iz drugih delov države, so opozarjali tudi v regijskem štabu Civilne zaščite za severno Primorsko.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Torej ugotovili ste kje je težava zato tam ukrepajte. Zakaj bi morali kaznovati vsakega posameznika ,ki bo šel po cesti ali upokojenca , ki bo po 10uri kupil
mleko v trgovini .

znamo in zmoremo (nepreverjen)

Janez ni sposoben zakona napisati, on je sposoben samo krasti.
Zakon mora biti tocno definiran, ne more cestni inkasant sam presojati kdor se njemu zdi star.

Brez vlade (nepreverjen)

Zakaj vlada ne gre v izolacijo?

In reply to by znamo in zmoremo (nepreverjen)

Kritik (nepreverjen)

Ne pozabite na SEMAFORJE tisto čarobno tipko ,ki jo moramo kot opice na testiranju vedno pritisniti za prehod kljub sinhroniziranemu delovanju za voznike .
Torej nekdo bi moral samo spremeniti način za pešce . POGLEJTE v kakšnem stanju so te tipke ? To je leglo virusov,ki jih dnevno pritisne nekaj sto oseb !

Organizirana s… (nepreverjen)

To carobno tipko ko z nogo pritisnem se semafor se eno minuto ziba. One na knof pa z kalusarom pritisnem vsako po 4 krat, za ziher.

In reply to by Kritik (nepreverjen)

frančka (nepreverjen)

Počivalška prvega dati v karanteno ,ker laže .Ne vem za kaj ga je Janša obdržal

Čuj,čuj (nepreverjen)

Ivan rabi nekoga ,da mu bo pucal bazen na vikendu .Druga tak ne zna .

In reply to by frančka (nepreverjen)

Haja (nepreverjen)

Ti rabiš pa nekoga, da ti bo podstrešje spucal!

Starejše novice