Arnesovo izobraževalno okolje za šole ima danes, prvi dan šolanja na daljavo za učence višjih razredov osnovnih šol ter dijake, nekaj težav.

Kot so nam pojasnili na Arnesu, je bil zjutraj njihov sistem enotne prijave preobremenjen, a so težave v roku dveh ur odpravili. Svoje zmogljivosti bodo na Arnesu v prihodnjih tednih širili z novo opremo.

Arnes učilnice še vedno delujejo upočasnjeno, odkrili so 'ozko grlo' in ga odpravljajo. Izboljšanje pričakujejo že tekom dneva. Ostale storitve delujejo brez težav, so pojasnili.

Arnes je v času epidemije dobil dodatna sredstva v sklopu programa covid-19 IKT za VIZ, ki jih je skupaj z rednimi sredstvi vložil v razširitev osnovne infrastrukture, nadgradnjo storitev in za nadomeščanje opreme, ki jo je dobil v posodo med prvim valom epidemije.

Trenutno intenzivno vgrajujejo dodatno opremo, ki jo je Arnes, zaradi stanja na trgu in pomanjkanja opreme, dobil v preteklem tednu. Zmogljivosti bodo še dodatno širili z opremo, ki jo bo Arnes dobil čez nekaj tednov.

Spomnimo:

Zavod Arnes je kupil licence za videokonferenčni sistem Zoom, ki bo brezplačno na voljo vsem slovenskim osnovnim in srednjim šolam. 

Zaradi vse večjih potreb in želja uporabnikov, da bi omogočili hkratno sodelovanje večjega števila udeležencev z uporabo zvoka in slike, na primer celega razreda, so na Arnesu kupili licence za zmogljiv videokonferenčni sistem Zoom.

S polnimi funkcionalnostmi bo brezplačno na voljo vsem učiteljem na slovenskih osnovnih in srednjih šolah.

O možnosti pridobitve dostopa in napotkih za uporabo pripravljajo v petek, 28. oktobra ob 13.uri poseben webinar, ki bo kasneje na voljo tudi kot posnetek na portalu Arnes Video.

Še o varstvu podatkov

Zoom je imel v preteklosti določene varnostne težave, ki so jih v podjetju odpravili, poleg tega so dopolnili nastavitve zasebnosti. Licenčna pogodba zagotavlja izpolnjevanje vseh obveznosti po Splošni uredbi o varstvu podatkov (GDPR). Na Arnesu bodo uporabili nastavitve, ki optimalno varujejo zasebnost naših uporabnikov.

Tagi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Danvid (nepreverjen)

No saj danes tudi nič ne dela'prosim lepo.

Starejše novice