Štajerski policist in oče samohranilec treh otrok je iskreno spregovoril o preteklosti, ki so jo zaznamovale težave z alkoholom, prometne nesreče in celo misel na samomor. Danes je avtor dveh knjig.

Ivan Jurgec iz Poljčan, ki že 27 let z ljubeznijo opravlja poklic policista, je po vseh osebnostnih padcih našel smisel življenja.

Spoznal smisel življenja in kako se soočiti s težavami

Ivan je na svoji poti moral premagati mnoge osebnostne izkušnje, ki so ga pripeljale do tega, da želi svoja življenjska spoznanja deliti preko različnih dejavnosti tudi z drugimi in jim pomagati do bolj umirjenega ter kakovostnejšega življenja. Želi si, da bi ljudje spet sprejeli sami sebe in se imeli radi.

Kot pravi, se ti mora »v življenju nekaj zalomiti, potem začneš razmišljati drugače.«

Ulovilo ga je življenje

Leta 1992 je spoznal partnerko, v zvezi pa so se jima rodile tri hčerke. Težave med njima so se začele pojavljati že kmalu po rojstvu prve in so se samo poglabljale do točke, ko sta oba spoznala, da imata težave z alkoholom. Ivan se je po dolgotrajnih prepirih odločil, da konča zvezo.

To je zanj pomenilo, da bo odkorakal stran od hčerk in jih pustil partnerki, ki je imela vse večje težave z alkoholom. Iz dneva v dan se je stiska stopnjevala in ga pripeljala celo do tega, da je nekega večera prislonil pištolo na sence in poskušal narediti samomor.

Ljubezen do otrok je bila na koncu močnejša in v naslednjih nekaj mesecih je naredil vse, da bi si opomogel. Začel je bitko za polno skrbništvo nad otroki, ki jo je tudi dobil. Kmalu za tem se je s hčerkami preselil v Poljčane, kjer so bile na začetku v varstvu pri njegovih treh sestrah, saj se je še skoraj dobro leto vozil v službo v Portorož.

»Takrat sem izgubil stik z otroki, kar čutimo še danes. Priznam, da sem se zaradi vseh okoliščin tudi bolj posvetil delu in sem jih za nekaj časa nehote zanemaril,« pove Ivan.

Danes je avtor dveh knjig

K temeljni spremembi, da je začel razmišljati drugače in si je želel spremeniti življenje, so prispevale knjige in kar dve prometni nesreči pod vplivom alkohola in takrat »mi je najstarejša hčerka rekla nekaj, zaradi česar imam še danes občutek krivde – ata, kaj pa če bi umrl, kdo bi poskrbel za nas tri,« še danes vidno pretresen pove Ivan.

Odločil se je, da se popolnoma odpove alkoholu in začne delati na sebi - poslušati avdio posnetke, brati knjige, hoditi na seminarje, delavnice … Spogledoval se je tudi z mislijo, da bi napisal svojo zgodbo. Ko je odločitev v njem dozorela, je začel pisati svojo prvo knjigo Osebna zgodba policista, skozi katero je tudi osebnostno rasel. Čutil je, da pušča stvari za sabo in spoznal, da na preteklost ne more vplivati, lahko le poskrbi za boljši jutri in si odpusti.

V knjigi opisuje dogodke svojega preteklega osebnega življenja s partnerko, njuno vdajo alkoholu in ceno, ki so jo morale zaradi tega plačati njune hčerke.
Kaj kmalu je izšla še njegova druga knjiga STRES, odjebi!, v kateri ponuja rešitev pri obvladovanju stresa na nekoliko drugačen način - na podlagi osebnih izkušenj, ki jih je doživel in jih doživlja v vlogi policista in očeta samohranilca treh otrok.

»Vsak se lahko spremeni, le pravi razlog in ljubezen do lepšega življenja mora najti,« za konec dodaja Ivan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice