Devetošolci bodo šli kljub drugačnim pobudam ponovno v šolo v ponedeljek, potrjuje vladni govorec Jelko Kacin.

Za ponedeljek je napovedal analizo prvega tedna zagona vrtcev in šol, ki jo bo podal direktor zavoda za šolstvo Vinko Logaj. Glede na ugodno epidemiološko oceno je Jelko Kacin nakazal možnost, da bi se v šolo vrnili tudi ostali učenci. Po njegovih besedah obstaja precejšnje pričakovanje, da se v šolo vrnejo tudi učenci 2. in 3. triade.

»V kolikor bi prišlo do dogovora, pri katerem Nacionalni inštitut za javno zdravje zelo neposredno sodeluje, pa načrtujemo nekje sredi tedna tudi navzočnost ministrice za izobraževanje, znanost in šport Simone Kustec na novinarski konferenci,« je povedal Kacin, vendar pričakuje, da bo kaj več znanega tudi že v ponedeljek.

Kot je v izjavi za javnost glede morebitnega nadaljnjega odpiranja šol povedal direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek, bo o tem odločila delovna skupina na ministrstvu za izobraževanje. Po njegovih besedah je šole treba odpreti v skladu z možnostmi. V primeru zmanjšanja razredov namreč šole postanejo premajhne, v primeru povečanja razredov pa bi bilo treba sprejeti določene ukrepe.

Ali se bodo s 1. junijem odprle šole za vse učence, je po Krekovih besedah odvisno od epidemiološkega stanja in tudi vseh učiteljev, ki so prek svojih predstavnikov vključeni v to skupino. Nacionalni inštitut za javno zdravje skupaj z ministrstvom in zavodom za šolstvo pripravlja tudi rešitve glede otrok s posebnimi potrebami, kaj več pa naj bi v ponedeljek povedal Logaj.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Vso frocovje nazaj v solo skozi celo poletje pocitnice imajo ze sedaj

D.j (nepreverjen)

Lahko se zgodi ravno proti koncu sole da otroci zbolijo kaksne bojo pol pocitnice.Potem bi pa bili ze lahko sli v solo pred 1 mescem,ne pa da starsi imajo probleme z ucenjem na daljavo.kdo bo njim placal.A zdaj v solo imajo starsi dodatno stroske.

Starejše novice