Dars načrtuje nove ukrepe za umiritev prometa. Se bomo po novem po avtocestah vozili 120 kilometrov na uro?

To poletje v Družbi za upravljanje avtocest (Dars) ne počivajo. Na 110 kilometrov na uro so znižali dovoljeno hitrost na odseku avtoceste na Gorenjskem med Hrušico in Lescami, omejitve pa so nižali še na štajerski avtocesti na odseku Slovenske Konjice in Dramlje, kjer so najvišjo dovoljeno hitrost omejili na 100 kilometrov na uro. A vse kaže, da se z nižanjem omejitev hitrosti na avtocestah še ne bodo ustavili.

Hitrost še vedno največji dejavnik tveganja

Na Darsu pravijo, da bodo hitrosti na določenih odsekih omejevali še naprej, če se bo izkazala potreba in bodo "argumenti strokovno utemeljeni, tako kot pri dosedanjih". Strokovnjaki s področja prometne varnosti so namreč mnenja, da se lahko z zmanjšanjem hitrosti bistveno izboljša prometna varnost. Mnenja so namreč, da je hitrost, poleg varnostne razdalje, še vedno eden od največjih dejavnikov tveganja na naših cestah.

Dars upravlja z avtocestnim sistemom, ki zaobjema 610 kilometrov avtocest in hitrih cest ter 163 kilometrov priključkov in razcepov. Prometna varnost naj bi se na odsekih, kjer so uvedli omejitve že izboljšala. Seveda nas zanima, na kakšen način. 

Voznik lahko pravila upošteva ali ne

"Na gorenjski avtocesti med Lescami in Hrušico v obdobju, odkar smo uvedli omejitev hitrosti in sočasno prepovedali prehitevanje težkim tovornim vozilom, nismo zabeležili še nobene prometne nesreče, ravno tako na navedenem odseku štajerske avtoceste," odgovarjajo iz Darsa in priznavajo, da je za utemeljene izsledke potrebno daljše časovno obdobje. A na koncu je vedno voznik tisti, ki se odloča, ali bo pravila upošteval ali ne, pa najsi gre za predpisano omejitev 100 ali pa 130 kilometrov na uro. Kot pravijo, obstajajo najmanj trije sklopi dejavnikov, ki vplivajo na varnost na avtocestah - infrastruktura z okoljem, vozniki s svojim ravnanjem in vozili ter vreme. 

Dars bo podprl znižanje omejitev hitrosti

Splošna omejitev hitrosti v Sloveniji ostaja 130 kilometrov na uro za avtoceste in 110 kilometrov na uro za hitre ceste. Sicer pa tudi svetovne varnostne in okoljske smernice stremijo k umirjanju prometa. Francija in Španija sta že znižali omejitev 120 kilometrov na uro na avtocesti oziroma 100 na hitri cesti. Že kmalu bo jasno, kako hitro ali v kakšnem obsegu jim bo sledila tudi Slovenija. 

"Bolj razvite države, ki se trudijo biti tudi prometno varne, nižajo hitrosti, saj se zavedajo posledic morebitnih prometnih nesreč," še dodajajo v Darsu in napovedujejo: "Mi bomo vsekakor vse usmeritve, ki bodo šle v znižanje najvišjih dovoljenih hitrosti, podprli.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
štajerc64 (nepreverjen)

najbolše, da avte guramo na roke.
butli.

Starejše novice