Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 12. februarja, opravili 1196 PCR in 68.486 hitrih antigenskih testiranj na koronavirus in pri tem potrdili 4257 novih okužb.

V statistiko so tako poleg PCR testiranj všteta tudi testiranja s hitrimi antigenskimi testi. Po novem protokolu testiranja bodo imeli vsi, pri katerih bo hitri antigenski test pozitiven, potrjeno okužbo s sars-cov-2, ne glede na to, ali imajo simptome ali ne.

Za primerjavo: Dan prej so ob 3017 PCR in 102.393 hitrih antigenskih testiranj potrdili 7330 novih okužb. 

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je tako v Sloveniji trenutno 145.307 aktivnih primerov okužb s koronavirusom.

Hospitaliziranih 987 oseb

Trenutno je po podatkih Vlade Republike Slovenije v bolnišnicah hospitaliziranih 987 covidnih pacientov, od tega je 133 pacientov na intenzivni negi.

Po zadnjih podatkih je zaradi covida hospitaliziranih 558 bolnikov, s covidom oziroma drugih bolezni pa 429 bolnikov. 

Na intenzivni negi je tako 111 bolnikov zaradi covida, 22 oseb pa s covidom in zaradi drugih stanj. Na navadnih oddelkih pa je hospitaliziranih 447 bolnikov zaradi covida, 407 posameznikov pa s covidom.

V Sloveniji smo včeraj zabeležili sedem smrtnih žrtev s koronavirusom. Po podatkih Covid-19 Sledilnika je skupno umrlo že 6081 oseb s covidom.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

NIČ HUDEGA TO JE SAMO ZAČASNO, SAJ JE POKLUKAR ŽE V NAPREJ DOLOČIL DA BO NASLEDNJI VAL KMALU

11 (nepreverjen)

Ukrepi pa kar ostajajo? Kdo bi te bitange razumel!

11 (nepreverjen)

Zadnji primer: moja dva sodelavca pozitivna na hitrem testu a nobenih siptomov?! Celih 10 doma za nič?! Ta virus ne povzroča več večjih nevarnosti za življenje zato se naj ukrepi sprostijo, pct ukine in v stalež naj gredo tisti, ki so bolani, kot prej 2000 let!!! Zakaj so bistroumi sploh hodili na fakultete, če iz njih v realnem svetu ni nič!?

Starejše novice