Foto: Bobo (Jelko Kacin)
Po spletu je zaokrožila vest, da naj bi Jelko Kacin kršil vladne ukrepe, ko je objavil zapis na družbenem omrežju Twitter.

Uradni vladni govorec Jelko Kacin je 27.3 na Twitterju delil fotografijo leta naših rojakov iz Španije, ki so se takrat pospešeno vračali nazaj v domovino. Ob tem je uporabil fotografijo zaslona mobilnega telefona, ki prikazuje let iz Španije v Slovenijo v aplikaciji flightradar.

Kot je razvidno iz fotografije, je bil uporabljeni telefon registriran v hrvaško omrežje, uporabnikova lokacija pa je bila blizu otoka Krk, kjer naj bi imel Kacin tudi nepremičnino. 

Razočaral pisce detektivskih zgodb

V Sloveniji smo sicer epidemijo razglasili 13.3, gibanje in zbiranje ljudi je bilo omejeno 20. 3, s 30.3 pa je bilo še prepovedano gibanje izven občin stalnega ali začasnega bivališča. Slednja prepoved je sicer bila odpravljena 30. aprila. Kacin tako tudi, če bi bil na Hrvaškem, ne bi kršil vladnih odlokov, kljub vsemu pa so bila tudi v času domnevno spornega 'tvita' v veljavi pozivi k ostajanju doma, obenem pa so bile tudi zaprte meje. 

Kacin je bil s tem soočen na današnji konferenci in z nasmehom zanikal, da naj bil takrat na Hrvaškem.

»Odkar imamo razglašeno epidemijo še nisem bil v tujini, nisem bil na Hrvaškem in tudi ne na Krku. Res pa je, da uporabim vse, kar je na voljo, kar mi kdorkoli posreduje in se mi zdi relevantno,« je povedal vladni govorec in dodal, da je bil sicer telefon res lociran na Hrvaškem, ampak njega ni bilo tam.

»Žal moram razočarati vse tiste, ki pišejo detektivske zgodbe, ki jih ni,« je še povedal Kacin na to temo. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mem1 (nepreverjen)

ne verjetno iz kitajske...

Zikollino (nepreverjen)

Lažeš, kradeš, uši imaš ...

Ami Miniti (nepreverjen)

On je tudi na oni strani Trojan.

Mimi123 (nepreverjen)

Če je bil samo telefon na Hrvaškem, kdo potem piše sporočila v njegovem imenu?

AAAAAAAAA (nepreverjen)

Telefon je san odišo na Hrvaško, pametni telefon nega kaj.

ustaš (nepreverjen)

Štajerci, za vas je to zelo visoko, ker ste butli kot vaš ŽLIDAN!!

In reply to by AAAAAAAAA (nepreverjen)

Starejše novice