Bralci Mariborinfo ste nas ponovno opozorili, da solidarnostni dodatek ni bil izplačan. Preverili smo pri ministrstvu za obrambo. Kaj smo ugotovili?

Pretekli teden smo poročali, da naj bi ministrstvo za obrambo vojnim veteranom in invalidom, ki prejemajo veteranski, invalidski ali družinski dodatek, izplačalo solidarnostni dodatek do 31. marca.

Dodatek znaša 150 evrov, do njega pa so upravičeni le tisti, ki hkrati niso upravičeni do enkratnega solidarnostnega dodatka po drugih podlagah iz zadnjega protikoronskega zakona. 

Vendar pa do danes dodatek še ni bil izplačan. Kje se je zataknilo, smo preverili pri ministrstvu za obrambo.

»Solidarnostni dodatki so se različnim naslovnikom izplačevali v različnih obdobjih. Kdor je že prejel dodatek iz enega vira, sedaj ni upravičen do ponovnega prejemka,« je na naše vprašanje odgovoril Aleš Sila iz službe za odnose z javnostmi na ministrstvu za obrambo.

Pojasnil je, da je kategorija vojnih veteranov in invalidov razdeljena še na druge podkategorije.

Različnim podkategorijam se je že izplačevalo dodatke iz drugih virov, zato je sedaj treba preveriti, kdo je denar že dobil in kdo ne. Vsak lahko namreč dobi samo en dodatek.

Kdaj bo dodatek izplačan?

Do zastoja in preloženega datuma za nakazilo je tako prišlo zaradi usklajevanja seznamov.

»Primerja se naš seznam vojnih veteranov in invalidov s seznami ministrstva za delo, ki je nekaterim že izplačalo dodatke,« je pojasnil Sila.

Upravičencem bo denar nakazan predvidoma v sredini meseca, okoli 14. aprila, čeprav točen datum še ni znan. Toliko časa predvidevajo, da še potrebujejo za razvrstitev vseh podatkov in izplačilo dodatka upravičencem.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neviden (nepreverjen)

Takrat ,ko boste volili za sds,ha,hs

pohorskisvizec

Ne, ko bo imel mesec in kordiš 1 leto delovne dobe!

Starejše novice