Foto: Bobo
Policija vse zainteresirane kandidate za policiste vabi k sklenitvi delovnega razmerja in vpisu na izobraževanje v višješolski študijski program Policist.

Kandidati za policiste morajo izpolnjevati vse formalne pogoje, poleg tega pa morajo biti tudi zdravi, dobro telesno pripravljeni ter vzdržljivi za fizične napore. Kandidate bodo najprej varnostno preverili in preizkusili. V izbirnem postopku boste, če izpolnjujete vse pogoje, morali opraviti naslednje:

  • preizkus telesnih zmogljivosti 
  • psihološki in zdravniški pregled
  • razgovor z izbirno komisijo
  • varnostno preverjanje

Med izobraževanjem boste plačani

Z izbranimi kandidati bo Policija sklenila pogodbo o zaposlitvi v Generalni policijski upravi, Policijski akademiji, Višji policijski šoli. Ta pogodba je za določen čas, za čas trajanja izobraževalnega procesa - od 1. oktobra 2020. Sklene se tudi pogodba o izobraževanju.

Med izobraževanjem vam bo Policija zagotavljala pripravniško plačo, brezplačno prehrano in bivanje. Po uspešno zaključenem izobraževanju pa bodo s kandidati predvidoma sklenili pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas, so še sporočili s Policije. Več informacij o razpisu in o načinu prijave pa dobite tukaj. Prijavite se lahko do 18. marca 2020.

Kakšne so policijske plače?

Najvišja bruto plača policista je za december 2019 v policiji znašala 5818,14 evra. Povprečna bruto plača policistov za december 2019 je bila 2455,83 evra. Najnižja bruto plača policista za december 2019 v policiji je znašala 886,63 evra. Vsi navedeni zneski so brez materialnih stroškov, kot so prevoz, prehrana in drugo. Izvzeti so tudi javni uslužbenci, ki so bili na očetovskem, materinskem, porodniškem dopustu ali na daljši bolniški odsotnosti, so še navedli na ministrstvu za STA.

Osnovna bruto plača policista kandidata sicer znaša 857,830 evrov, saj je uvrščen v 18. plačni razred, delovno mesto višjega policista pa je v uvrščeno v 27. plačni razred, kar znaša 1.220,940 evrov bruto. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice