Sindikat kmetov Slovenije izraža veliko zaskrbljenost zaradi avstrijske mesne afere, saj so številni slovenski ponudniki s trga preventivno umaknili določene mesne izdelke.

Kakšno meso prihaja k nam?

Na Sindikatu kemtov Slovenije se sprašujejo, kakšno meso prihaja v Slovenijo in ali je slovenski trg zanimiv le za meso vprašljive kakovosti. Državljane pozivajo h kupovanju slovenskega mesa.

Poudarjajo še, da je Avstrija na področju urejenosti trga s kmetijskimi pridelki in mesom po mnenju slovenskih kmetov in uradnikov veljala za vzoren primer urejenega, varnega in transparentnega trga.

Meso v Avstriji dražje kot pri nas

Slovenija  je samooskrbna z govejim mesom, veliko svinjskega mesa pa se uvozi. »Sprašujemo se, kakšno meso prihaja v Slovenijo. Je slovenski trg zanimiv le za takšna in drugačna stran pota vprašljivega mesa iz zahoda, « so po poročanju STA zapisali v sindikatu in se vprašali tudi, kaj vse lahko v Slovenijo pride tudi iz vzhodnih držav.
Meso v Avstriji  dražje kot v Sloveniji 

»Zato se lahko le vprašamo, kakšen je povod za nakupe mnogih slovenskih podjetij, ki so meso kupovala v Avstriji in ga namenila izključno za predelavo,« so še poudarili.

Kot so ocenili, je v Sloveniji očitno še vedno najpomembnejša nizka cena in ne kakovost. Dokler bo tako, bo slovenski trg po njihovem mnenju zbirališče slabe hrane vprašljive kakovosti.

Meso slovenskega porekla izbrane kakovosti

Sindikat kmetov Slovenije svetuje vsem državljanom, da se pri nakupu vseh pridelkov in prehranskih izdelkov obrnejo na bližnje kmetije, pri nakupu mesa pa se naj odločajo za meso slovenskega porekla, po možnosti z oznako izbrane kakovosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice