Foto: Freepik
Družine niso samo tiste tradicionalne, z mamo in očetom, temveč tudi takšne z dvema mamicama ali dvema očetoma. To poudarja tudi podjetje Hooray Studios s svojimi novimi slikanicami.

Mali junaki so unikatne otroške knjige in slikanice, v katerih lahko kot glavni junak nastopa prav vsak otrok. Izbrano knjigo namreč že v postopku naročila oblikujemo sami, tako da določimo spol, ime in celoten videz glavnega junaka. Tako lahko izberemo barvo las ali oči, dodamo pegice ter očala, s čimer izgled junaka popolnoma prilagodimo otroku, ki ga bomo obdarili.

Ekipo Malih junakov oziroma podjetje Hooray Studios, ki ustvarja personalizirane otroške knjige, sta leta 2013 ustanovila Rado Daradan in Mic Melanšek. Danes podjetje šteje že več kot 150 sodelavcev, svoje slikanice pa prodajajo zraven Slovenije, tudi v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Franciji, Avstraliji, Španiji kot tudi v Veliki Britaniji in Združenih državah Amerike.

Samo prejšnje leto so prodali več kot milijon slikanic, njihova nova pridobitev pa omogoča, da lahko naročniki zraven malčkov, personalizirajo tudi oba starša

»Starša se pojavita na naslovnici knjige, nato pa svojega malčka v vlogi pripovedovalcev spremljata skozi vse dogodivščine, ki vas bodo spravile v smeh ali ganile do solz, najverjetneje pa, kar oboje. Malček bo za njiju vedno ostal mali, tudi ko odraste,« pravijo v podjetju Hooray Studios.

S tem so omogočili tudi vključevanje istospolnih družin, ki jih zraven otrok, sestavljata dve mami ali dva očeta.

Foto: Hooray Studios

Slovenci so slikanice z istospolnimi družinami sprejeli pozitivno

Mic Melanšek, soustanovitelj podjetja in direktor trženja in kreative je za Mariborinfo povedal, da je tako kot vsaka druga knjiga, tudi ta šla skozi fazo konceptualizacije, osmišljanja besedil in prvih skic, vse do končnega izdelka z dodelanimi čustvenimi besedili in ilustracijami.

»Ta knjiga iz vsebinskega vidika ni nič drugačna kot knjiga za ostale tipe družin. Odločitev je bila tako samoumevna,« odgovarja Melanšek na vprašanje, od kod je prišla pobuda za vključevanje istospolnih družin.

Omenjene slikanice trenutno prodajajo na vseh že omenjenih tržiščih, v večini primeri pa so bile sprejete dobre, kjer pa Melanšek omenja le Italijo in Združene države Amerike.

»Povsod se najde peščica ljudi, ki je 'laja' na vsako stvar, ki je zapisana v njihovi bibliji. Največ negodovanja smo prejeli s strani Italijanov in v Združenih državah Amerike, vendar so jih kmalu preglasili glasovi razumnih. Nikjer pa nismo beležili česarkoli, kar bi vplivalo na poslovne rezultate podjetja,« dodaja Melanšek

Da si tudi istospolne družine želijo biti rezprezentirane kažejo tudi podatki. Podjetje je namreč do danes prodalo že več tisoč izvodov personalizirane slikanice.

Melanšek pravi, da smo Slovenci slikanice z mavričnimi družinami sprejeli pozitivno, do danes pa so jih pri nas prodali v 13. izvodih. 

»Ljudje imajo radi svojih pet minut slave in najlažji način, da to dobijo, je s pljuvanjem po nečem dobrem. Na naše nadaljnje delo to ne vpliva, saj je naša vizija jasna – ponuditi najlepše personalizirane knjige za otroke in starše,« zaključujejo v podjetju Hooray Studios.

View this post on Instagram

📖✨One of our very favourite times in every day is story time - it's a chance for us to all cuddle together and recount the best bits of our day, and read wonderful stories to Annabelle. It's so important to us that Annabelle sees all types of families represented in the stories she reads - especially her own family dynamic, two Mums. It can be difficult at times to find stories that reflect Annabelle and our family. 👩‍👩‍👧 That's why we were so touched when we received our personalised story from @hoorayheroes_uk. We were able to design ourselves in the book - it's amazing for Annabelle to be able to point out herself, as well as her Mummy and Mama, on all of the pages! It truly reflects US, not just a family like ours. (You can change the characters to represent any family dynamic! 👩‍👩‍👧👨‍👨‍👧👨‍👩‍👧) We wrote a dedication to our little girl, which in turn made us cry when we read it to her. 😭❤️ We chose stories to go inside the book that we felt Annabelle would love - among others, there's one about us travelling together ✈️, one about her learning to ride her bike 🚲, and one about Christmas 🎄! (Okay, that one is for Mama🎅) Annabelle is growing up so quickly, but when we cuddle up and read together, she truly still is our little girl - and we look forward to many more years of reading this book and recounting Annabelle's many adventures together. 💕 You can get your family one of these #hoorayheroesuk #familyedition personalised books with 15% off using the discount code THESMITHSTORY15 ✨ (Disclaimer: We were gifted this book, however our opinions are completely our own!)

A post shared by The Smiths | LGBTQ+ Family (@thesmithstory) on

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Miroslav (nepreverjen)

No ja, mene ni noben vprašal če jih sprejemam. Jih ne.

mem1 (nepreverjen)

Ne se zavfrkavat. Mati narava je jasna!!!

Rollo (nepreverjen)

Homosexualnost so odkrili v vec kot 450 zivalskih vrstah (Vir wikipedia), tak da dejansko je naravna. Ves kaj pa ni naravno? Religija, telefon, računalnik, internet in podobne zadeve, ki jih najbrz veselo koristis vsak dan, brez da te skrbi, kaj pravi narava. Živi pa pusti zivet, ker kaj te te boli k, glede tega kaj dva cloveka zavestno in prostovoljno delata v privatnem casu, ce pa nekomu omogocata veselo otroštvo, pa normalno življenje pa še tolko bolše.

In reply to by mem1 (nepreverjen)

Martin Somer (nepreverjen)

Fuj tajfl!

Katja7 (nepreverjen)

Ne posplosevat zadev.Kako lahko govorite v imenu vseh?Na podlagi cesa ste naredili raziskavo?Ne mi govorit,da so vsi sprejeli pozitivno.Jaz namrec nisem.In nikoli ne bom.Ne vsiljevat abnormalnih zadev.Ce itak so otroci cist zmedeni in prf.....,zdaj pa jih posiljujete se s to anomalijo.Dejstvo je,da pedrajsli in vse kar spada zraven,ni normalno,taki ljudje so mentalni invalidi,okvara v mozganih.

Aci vm prska po faci (nepreverjen)

Se cist strinjam. Pedri, transvestiti ipd, pedofili majo problem u glavi...brain damage

In reply to by Katja7 (nepreverjen)

Aci vm prska po faci (nepreverjen)

Kdo ze? Pederska posla

srbine (nepreverjen)

bolje govna jesti
nego biti peder

baba od župana (nepreverjen)

jaz pa nimam nič
proti pedrom

In reply to by srbine (nepreverjen)

nevenneven (nepreverjen)

OČE in OČE STA PEDRA IN TUDI SINA BOSTA VZGAJALA ZA PEDRA..... FUJJJJJJJJJJ NESNAGA PEDRASTA.

Starejše novice