Pol milijona evrov bo Ministrstvo za notranje zadeve odštelo za dva blindirana terenca.

Slovenska policija bo v kratkem okrepljena za dve blindirani terenski vozili. Ministrstvo za notranje zadeve je namreč zaključilo razpis, v katerem bodo za policijo naročili dve blindirani vozili.

Policija je želela blindiranega terenca kupiti že lani, a je nakup takrat odnesla odločitev državne revizijske komisije. Kot poroča Žurnal24, so zdaj z javnim naročilom namesto enega kupili kar dve blindirani terenski vozili z najmanj 4000 kubičnih centimetrov motorne prostornine.

Blindirani vozili bo za 482.710 evrov dobavilo podjetje Movo, ki je bilo najcenejše na javnem razpisu, na katerega so se prijavila štiri podjetja.

Prevzem terencev novembra

Policija si je blindirano vozilo želelo že dlje časa, a kot je za Žurnal povedala predstavnica Vesna Drole, do zdaj za nakup nikoli niso našli sredstev. Če ne bo prišlo do dodatnih zapletov, bo slovenska policija blindirana terenca prevzela novembra, saj se rok za njuno dobavo izteče 15. novembra.

Podrobne karakteristike naročenih vozil policija skriva in jih je razkrila le resnim ponudnikom. Iz tehničnih specifikacij, ki so objavljene, je razvidno, da policija zahteva tudi dodatno opremo. To je digitalna TETRA avtomobilska radijska postaja in ročno akumulatorsko LED številko s polnilcem. Obe vozili ne smeta imeti nameščenih oznak motorja.

Starejše novice