Na družbenem omrežju Facebook so zaokrožile šokantne fotografije najdenega psa, ki je bil podvržen človeškemu nasilju.

V Trbovljah so v gozdu našli pasji kadaver. Psička je imela prerezan vrat, v društvu Srce za bulle pa so kmalu ugotovili, kdo naj bi stal za tem dogodkom. Po neuradnih navedbah naj bi šlo za tujca s prebivališčem v Trbovljah.

Zadevo medtem že preiskujejo trboveljski policisti, ki zbirajo informacije o najdenem pasjem kadavru in domnevnem storilcu.

Je kriv lastnik?

»V roku pol ure po objavi, da iščemo lastnika zverinsko zaklane kužike Pine, se nam je javila oseba, ki je potrdila, da jo je brutalno umoril lastnik sam in v torek se je njegova punca hvalila v Zagorju, v lokalu sošolkam, kako jo je zaklal in odvrgel. Seveda, ni pričakovala, da se bo kužika danes našla,« so zapisali na strani društva Srce za bulle.

Kot dodajajo člani društva, je psička umrla po v hudih mukah: »Ni bila takoj mrtva. Po krvavi sledi sodeč, se je vlekla po gozdni poti sem ter tja, povodec je bil obešen na drevesu,« še pišejo.

Psička naj bi bila vidno shirana, polna bolh, imela je tudi težave s kožo. Kot navajajo na strani Srce za bulle je par prijavo pogrešane psičke podal šele po javni objavi o odkritem pasjem truplu. Kazenski zakonik za mučenje živali predvideva denarno kazen ali zapor do dveh let, pišejo na portalu Pes moj prijatelj.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice