Šolarji so danes še zadnjič v tem šolskem letu sedli v šolske klopi. Po napornem letu, ki ga je zaznamovala epidemija covida-19, so že prejeli spričevala, zdaj pa bodo lahko za dobra dva meseca pozabili na šolo in se prepustili brezskrbnosti.

Osnovno šolo je v tem šolskem letu obiskovalo 190.156 učencev in 72.783 dijakov. V šolske klopi se bodo šolarji vrnili 1. septembra.

Tako so učenci prvega razreda strnili svoje vtise o letošnjem šolskem letu:

»V šoli sem se počuti odlično. Letošnje šolsko leto je bilo zabavno.« Jonotan, 1. razred

»V šoli mi je najbolj všeč hrana in da se lahko igramo. V šoli je super.« Aleksander, 1. razred

»Imela sem se lepo. Najbolj všeč mi je, da so učiteljice prijazne. Rada imam slovenščino, likovno umetnost in šport.« Lara, 1.razred

»V šoli mi je bilo zelo všeč. Včasih je bila kakšna naloga malo težka, ampak sem jo uspel rešiti.« Jaka, 1.razred

»Učiteljice so bile prijazne. Ne maram pa dretja, velikokrat so me bolela ušesa.« Brina, 1.razred

»V šoli sem se dobro počutila. Če česa nisem znala, mi je učiteljica pomagala. Rada jo imam.« Ajda, 1.razred

Zmagali smo, ponosna sem na učence, učitelje in starše

»Za nami je zelo zahtevno in uspešno šolsko leto. Novembra smo praznovali 60 let. Takrat smo pripravljali različne projekte, prireditve, dogodke, razstave in še bi lahko naštevala. Potem pa se je v sredini marca zgodil »korona čas«. Nekaj novega, drugačnega, zahtevnega je bilo to. Res je, ni nam bilo lahko, a zmagali smo,« je povedala Mateja Urbančič Jelovšek, ravnateljica Osnovne šole Majde Vrhovnik

»Zmagali smo in prišli uspešno do konca šolskega leta. Nimamo popravnih izpitov in ponavljalcev. Sodelovanje s starši je bilo odlično, sploh zadnje štiri mesece. Ponosna sem na učence, učitelje in starše. Ob tej priliki se vsem zahvaljujem za sodelovanje. Vsi si zaslužimo mirne, zdrave in brezskrbne počitnice,« je še dodala.

In če bodo otroci lahko šolo za nekaj časa odmislili, pa bodo misli šolnikov in tudi staršev že uhajale k jeseni, k novemu šolskemu letu. Kakšen bo pouk takrat, predvsem če nam bo covid-19 še vedno povzročal težave?

Eden izmed predlogov je, da bi pouk za del učencev in dijakov še vedno potekal na daljavo, tisti mlajši pa bi prihajali v šole. To šolsko leto je bilo zahtevno, neobičajno in nenavadno, zaradi tega pa tudi bolj utrujajoče, meni ministrica za šolstvo Simona Kustec.

»Zagotavljam vam, da smo na jesen pripravljeni, pripravljenih imamo več modelov, katerega bomo izbrali, pa bomo videli konec avgusta, ko bo jasna takratna epidemiološka slika,« je povedala. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Krasno se dva meseca prenasati to nevzgojeno brezdelno postopasko divjo kricavo drhal po dvoriscih kot da ze tako niso vse to poceli zadnje tri mesece drhal nadlezna

Starejše novice