V javnosti je zaokrožila fotografija dokumenta, ki razkriva načrte za odpiranje gostiln, hotelov, bazenov, igralnic in prižig zelene luči za koncerte.

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija, ki med drugim razkriva načrte države za začetek organiziranja večjih dogodkov, festivalov in prireditev.

Videti je, da gre za dokument Slovenske turistične organizacije, a avtentičnost (še) ni dokazana. Pristnost podatkov pa so potrdili nekateri organizatorji koncertov, ki so naveden datum označili za katastrofo.

Kot kaže, bodo manjši nastanitveni obrati, ki sprejmejo do 30 oseb, restavracije in gostinski lokali, kampi, prevozi, naravni parki in žičnice začeli obratovati 12. maja. Turistične agencije, hoteli z več kot 30 sobami in hoteli za potrebe zdraviliškega zdravljenja, wellness centri in bazeni naj bi svoja vrata odprli 1. junija. Poslovna srečanja in igralnice pa naj bi svoja vrata odprla 1. julija.

Večjih dogodkov, festivalov in prireditev pa se do naslednjega leta očitno ne bomo mogli udeležiti.

Izsek iz dokumenta, ki ga gostinci, turistični delavci in druga zaiteresirana javnost množično delijo na družbenih omrežjih.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice