Klavdija rada piše poezijo, igra košarko, biljard, rada tudi keglja in peče torte. Njene torte so pa posebne, saj na prav čaroben način pričarajo nasmehe na obraze otrok.

27-letna Klavdija Žinger iz Trbovelj je po poklicu gastronomka, zato ji je peka tort pisana na kožo. Njen vsakdanjik je obkrožen z nasmejanimi obrazi otrok, saj dela v kuhinji vrtca v Kamniku. 

Ustvarjalnost je del Klavdijinega jedra, saj ne ustvarja le v kuhinji. Njen medij ni le sladka tortna krema, temveč tudi pisalo.

Prav med pisanjem njene nove pesniške knjige se ji je porodila ideja o projektu, ki ga je poimenovala Podari nasmeh. V sklopu tega projekta Klavdija speče torto za otroke s socialno šibkimi ozadji in jim tako polepša rojstni dan. 

Le kaj si ob pihanju svečk zaželijo ti otroci, ki rojstnodnevne torte nimajo vsako leto?

»Že med prvim valom korone sem se prek Facebooka ponudila, da spečem kakšen kruhek ali naredim kosilo za tiste, ki si tega ne morejo privoščiti. Tokrat pa sem se odločila privabiti nasmeh na otroške obrazke,« nam zaupa Klavdija. 

Tortice peče za tiste otroke, ki jim rojstnodnevna torta ni samoumevna. Otroci, ki jim s svojimi torticami prinese nasmeh na obraz, so iz družin, kjer si starši te sladke rojstnodnevne razvade ne morejo privoščiti. 

V ozadju že čakajo nestrpne ročice (foto: osebni arhiv Klavdije Žinger).

Do danes je Klavdija razveselila že sedem otrok, ob tem pa si sestavine kupuje sama. Pravi, da je preko sporočil na Facebooku že dobila nekaj ponudb za nakup sestavin, vendar dlje od sporočil ni prišlo.

»Zelo mi je v veselje, ko mi starši pošljejo videe ali slike svojih otrok z ogromnimi nasmehi na obrazu in pa sporočili, kot so 'Hvala za tortico' ali pa celo skakanje od veselja,« pove Klavdija in doda, da ji je prav vsak otrok ostal v spominu. 

Klavdija glede preverjanja, če torta pride v prave roke trenutno nima posebne metode. Pri tem zaupa svoji intuiciji in prepozna, ko se želi kdo okoristiti z njeno dobroto. Pravi, da se tudi to dogaja, vendar hitro opazi, kdo želi le zastonj torto. 

Glede tortic, ki otrokom polepšajo rojstni dan jo po navadi kontaktirajo sorodniki ali prijatelji dotične družine, ji povejo zgodbo otroka, ki bi se torte razveselil, Klavdija pa se odloči na podlagi tega. 

Otroci imajo najraje čokoladni okus torte, čeprav sama vedno prisega na sadnega. Lahko uganete, katera tema je bila letos pri otrocih najbolj priljubljena? Ledeno kraljestvo!

Tortico Ledeno kraljestvo si je letos zaželelo največ otrok (foto: osebni arhiv Klavdije Žinger).

Klavdija pravi, da je bila ljubezen do peke v njenem življenju vedno prisotna. Zdaj živi na svojem in peče še več. Trenutno pa dela tudi na svoji novi pesniški zbirki, katero ustvarja pod umetniškim imenom Slonely Poet. Tudi skozi njene pesmi sije srčnost, ki je danes še kako potrebna. 

Peka je bila vedno njena strast. Zdaj združuje prijetno s koristnim in tortice podari otrokom iz socialno ogroženih družin (foto: osebni arhiv Klavdije Žinger).

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
loo (nepreverjen)

Nic novega. Drustvo sladki nasmehi pece tortice ze desetletje

nagajivček (nepreverjen)

spet bo škrbastih zob na pretek, zobozdravstvo pa na psu; kdor pa nima zavarovanja je na slabšem !

Starejše novice