Slika je simbolična
Tako kot občina Rače - Fram, ki je decembra obdarila 1200 otrok, se je za podoben pristop odločila tudi občina Makole, ki bo vsakemu otroku, dijaku ali študentu namenila 50 evrov nagrade v teh težkih 'koronskih' časih.

Občinski svet občine Makole je na svoji 11. redni seji v decembru sprejel sklep, s katerim bo občina vsem osnovnošolcem, rednim dijakom in rednim študentom, ki imajo stalno prebivališče na območju občine Makole, podarila nagrado v višini 50 evrov.

In kaj je glavni razlog? »Zaradi izvajanja šolanja na daljavo, povezanega z razmerami covid-19,« pravijo na makolski občini.

Za dodelitev nagrade morajo šolarji, dijaki in študenti izpolniti poseben obrazec, ki ga je na svoji spletni strani objavila občina Makole. Pri tem morajo upravičenci podati svoje osebne podatke oziroma podatke zakonitega zastopnika, v primeru, da upravičenec še ni polnoleten, kjer pa lahko starši z več otroki oddajo vlogo za vse nepolnoletne otroke skupaj. Dijaki in študenti morajo vlogi priložiti še dokazilo o šolanju.

Vlogo morajo upravičenci oddati najkasneje do 31. januarja, nato pa bo občinska uprava v primeru pozitivnih odločb izdala sklep s potrditvijo na obrazcu.

50 evrov so otrokom namenili tudi v občini Rače - Fram

Podobno je v decembru storila občina Rače - Fram, ki je z nagrado oziroma darilom razveselila 1200 otrok. Tako so občinski veljaki del sredstev, ki se v letu 2020 niso porabila za najrazličnejše prireditve, namenili otrokom kot božično-novoletno darilo v višini 50 evrov.

Za otroke so namenili denar v skupni vrednosti 63.000 evrov, kar je bila vsota že odpadlih dogodkov in prireditev, med drugim pa je v to vsoto za obdaritev otrok vštet tudi del denarja iz proračunske postavke odpadlega silvestrovanja in okraševanja mesta. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
franci na belanci (nepreverjen)

podkupovanje, povsem nepotrebno, kam smo prišli, da občine dajejo žepnino.

dd (nepreverjen)

ZA ČIKE IN IGLO BO DOVOLJ

Tonček Balonček (nepreverjen)

@francinabelanci, @dd
Ok, boomer...

Zikollino (nepreverjen)

Davkoplačevalski denar ni namenjen samopromociji občinarjev ... skratka, kmetavzom prepovedati razpolaganje s tujim denarjem, če ne vedo kaj bi z njim ... ukinit občino Makole, Rače, Radenci in ostale oslovske štale ... to so tisti, ki nimajo izobrazbe (ala Leljak), tisti, ki ne znajo speljat enakovrednega križišča, tisti, ki uporabljajo 0,5% zmogljivosti telefona, ki stane najmanj jurja ...in ja? ... vas ni nič strah?

Starejše novice