Bralci so nas opozorili, da dobivajo lažna sporočila o osvojitvi loterije, kjer se nepridipravi predstavljajo kot ekipa Googla.

Bralci so nas opozorili, da dobivajo lažna sporočila o osvojitvi loterije, kjer se nepridipravi predstavljajo kot ekipa Googla.

V naše elektronske predale prihaja vsakodnevno vse več pošte, kjer nas skušajo spletni goljufi zavesti v razkritje naših podatkov. To je ena izmed goljufij, ki so jo nam posredovali bralci, saj želijo tudi druge opozoriti, da ne nasedajo tovrstnim prevaram.

Google spletna loterija ne obstaja

V sporočilu se pošiljatelj predstavlja kot predstavnik Googla in nam čestita, da smo zmagovalci spletne loterije. Da bi dobili osvojeni denar, moramo najprej posredovati svoje osebne podatke na pošiljateljev elektronski naslov. Seveda pa gre za prevaro in tega nikar ne smemo storiti, kajti navadno gre pri tovrstni goljufiji tako daleč, da nas goljuf zavede v nakazilo sredstev na njegov transakcijski račun.

Vsebina sporočila je sledeča:

»Spoštovani prejemniki

Cestitamo !! Cestitamo !! Cestitamo! Na nedavno zakljuceni Googlovi spletni loteriji 2019 ste bili izbrani kot aktivni uporabnik z zmago v višini 950,000.00 funtov. Za vec informacij in zahtevkov odgovorite na spodnje informacije. Vaša zmagovalna številka je GFP / 955 / GPWIN / US

(1) Vaš naslov: ..........
(2) Telefon: ........
(3) Vaše državljanstvo: .........
(4) polno ime: ......
(5) Poklic: .........
(6) vaš spol: ........
(7) Ali govorite angleško?

V imenu Googlove ekipe vas pozdravljamo.
kompenzacijski odbor

Dr. Pozdrav L. John Doerra,

Google Central Google Inc.
Naslov: 10039 Bent Oak Dr, Houston, TX 77040, Združene države Amerike
+1 (915) 444-1949«

Če ste sporočilu nasedli in opazite, da je prišlo do sumljivih in nepooblaščenih aktivnosti na vašem računalniku ali banki, nemudoma zadevo prijavite policiji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice