Slika je simbolična.
Mesečni temeljni dohodek in nadomestilo.

Slabih 37 tisoč upravičencev je danes prejelo mesečni temeljni dohodek. Skupna višina prejemkov je bila 44,2 milijona evrov. Prav tako je izgubljen dohodek zaradi karantene ali varstva otrok prejelo 292 zavezancev, v višini dobrih 100 tisoč evrov. 

Ukrepa, ki lajšata spopadanje gospodarstva z epidemijo, je vlada najprej podaljšala do konca marca, nato pa še enkrat. Po novem bo ukrep bo veljal vse do konca junija 2021. 

Kdo so upravičenci?

Do mesečnega temeljnega dohodka so upravičene samozaposlene osebe, družbeniki, verski oslužbenci in kmetje, ki so bili registrirani za opravljanje dejavnosti najmanj od 1. septembra 2020 do uveljavitve Zakona za omilitev in odpravo posledic covid-19 (ZZUOOP). Omenjeni so do temeljnega dohodka upravičeni, če svoje dejavnosti zaradi posledic epidemije ne morejo opravljati, ali jo opravljajo v bistveno zmanjšanem obsegu.

Če ste pravočasno oddali vloge, je bil danes denar nakazan na vaš transakcijski račun

V primeru karantene ali obveznosti varstva otrok se samozaposlenim, družbenikom in kmetom (od januarja do marca 2021) izplača med 250 in 750 evri nadomestila. Pomembno je vedeti, da ste do nadomestila upravičeni le, če že niste zaprosili za mesečni temeljni dohodek, saj se ukrepa izključujeta.
 

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
GOTOF JE (nepreverjen)

OB KOLKIH JE PROTEST ?

Ragnar The King (nepreverjen)

Kaj si ču??
Jaz sem ču!!

In reply to by GOTOF JE (nepreverjen)

GOTOF JE (nepreverjen)

Fafaj kurca sveckar.

In reply to by Ragnar The King (nepreverjen)

Neviden (nepreverjen)

Lahko je talat tuj denar'ste sploh opazili kako nas je .Ivan zadolžil?
Upam da nas bo na protestu par tisoč.

Default (nepreverjen)

Ne nisem je pa zdravstvena banda ki se bogati z po 20000eur dodatki

Starejše novice