Foto: Promet za Štajersko, Bogdan Hvalec
Na slovenskih cestah se pojavljajo novi načini umirjanja prometa, ki nadomeščajo klasične ležeče policaje.

V naselju Apače v občini Kidričevo je ležeče policaje nadomestila nova hitrostna ovira. Na odseku, kjer je hitrost omejena na 30 kilometrov na uro, prehitre voznike namesto grbine zdaj umirja ovira v obliki zožitve ceste. 

Bo nova ovira ustavila (pre)hitre voznike?

Občina Kidričevo je aktivno pristopila k umirjanju prometa ob vstopu v naselje. Tako so postavili nove hitrostne ovire, ki nadomeščajo ležeče policaje. Kot je za uredništvo dejal tamkajšnji župan Anton Leskovar, so bili prisiljeni poseči po drugačni rešitvi za umirjanje prometa na samem začetku naselja Apače, kjer so se s perečo problematiko prehitrih voznikov spopadali že leta.

Zaradi težav pri odkupu zemljišč širjenja ceste za izogibališče niso mogli urediti. Podobne rešitve so po Sloveniji že videli, je dejal župan, med drugim v Mestni občini Murska Sobota. Kmalu bo na tej lokaciji tudi razsvetljava ovire.

Župan je za uredništvo dejal, da ne zagovarja hitrostnih ovir, a ker pri umirjanju prometa ni pomagalo nič, so imeli zvezane roke: »Ne razumem voznikov. Urejamo ceste in jih širimo za večjo varnost, hkrati pa se povečuje hitrost. Sami sebi smo nevarni.«  

Nove hitrostne ovire so naletele na mešane odzive. Na družbenih omrežjih so nekateri izrazili zaskrbljenost nad tem, kaj se zgodi, ko pred oviro nastane kolona. 

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa pojasnjuje, da je za določitev naprav in ukrepov za umirjanje prometa poglavitnega pomena kategorija in funkcija ceste. Na izbiro pa vplivajo še drugi dejavniki, kot so prometne razmere in obremenitve, delež avtobusov in težkih tovornih vozil in drugo.

Najpogostejši ukrep za umirjanje prometa so grbine, ki jih pogovorno imenujemo »ležeči policaji«, a ti so le en način v pestrem naboru različnih načinov za umirjanje prometa.

Eden izmed ukrepov je tudi zožanje vozišča, ki je lahko izvedeno na več načinov. Pri zožanju lahko gre za sredinske ločilne otoke, stranske zožitve vozišč, lahko pa za zožanje uporabimo tudi krožna križišča.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Idioti bodo tudi to spregledali in 'lomili' robnike.

Rival (nepreverjen)

Ponoči bo to zanimivo, ko pridejo 'šoferji' z maligani in raznimi prahi.

ip (nepreverjen)

Super. Krožišča vsepovsod zdaj pa še zigizagi. Zelo lepo razvidno je, da se dva ne moreta srečat.

Franc s Piramide (nepreverjen)

Fukjeno do amena.

Zikollino (nepreverjen)

Iz fotografije ni razvidno kdo ima prednost ... ma jebiga, vsi vemo, da ima prednost glupi župan ... upam, da ti je to, stoko jedna, zadnji mandat ... in ko bo tekla kri? Glavno, da si ti, stoko jedna, imel dobre, populistične namene ... jeblo te umirjanje prometa ... promet in vse z povezavi z njim, se umirja z osveščenjosto ... eno nagradno vprašanje ... ali kdo pozna koga, ki mu ni uspelo opraviti vozniškega izpita? ... gluhi in slepi izzvzeti ...

Ć (nepreverjen)

A stacionarnih radarjev pa nima noben več jajc postsvlat ha??

Surfeiter (nepreverjen)

To niso ovire, to so izzivi!
Kdo zvozi tole s 140 km/h (avto) ali z 220 km/h (motocikel)?
To bo glavni frajer!

pohorskisvizec (nepreverjen)

Čudaško....kje je kakšna tabla, ki na to opozarja, pa kdo bo imel prednost.Bodo pa 1 leteli po zraku, ko se bodo zagnali v to oviro!

poluoptimist (nepreverjen)

Upam, da na teh koncih ni megle. Za mene neznana cesta + kombinacija noč in megla = ni teorije, da zvozim.

Slovenka92 (nepreverjen)

V Švici je podobna zožitev standard. Tam je pač kultura in nihče ne vpraša “kdo ima prednost”. Glede na stanje na slovenskih cestah pa bi take ovire lahko bile *povsod*.

Starejše novice