V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je bilo včeraj skupno število zaradi koronavirusa hospitaliziranih pacientov šestnajst, danes je številka že bližje dvajset.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je zaradi koronavirusa trenutno hospitaliziranih devetnajst pacientov, včeraj šestnajst, od tega so štirje intubirani na respirator in v intenzivni enoti.

Trenutno je 66 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor preventivno v domači izolaciji (zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov) – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje. Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Ob tem v kliničnem centru znova opozarjajo, naj pacienti ne obiskujejo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor razen v primeru nujnih zdravstvenih storitev: »O novih terminih bodo pacienti s strani Univerzitetnega kliničnega centra Maribor pravočasno obveščeni. Dodajamo, da je zaradi možnosti prenosa okužbe prepovedano prinašanje stvari (hrana, pijača, osebne stvari ...) hospitaliziranim bolnikom. Sicer še vedno velja splošna prepoved obiskov na vseh oddelkih Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.«

Podatki za Slovenijo. 12. marca je bilo v bolnišnični oskrbi devet, 25. marca pa 72 oseb. 12. marca je bilo na intenzivni negi pet oseb, 25. marca pa 14 (vir: gov.si).

Klicni center Univerzitetnega kliničnega centra Maribor za informacije o covid-19

Za več informacij o covid-19 lahko pokličete na telefonsko številko Univerzitetnega kliničnega centra Maribor 031 653 929 vse dni v tednu med 7.00 in 22.00.

Kolektiv porodnišnice ob tem nosečnice in porodnice še naproša, naj ob sprejemu v porodnišnico s seboj ne prinašajo velikih kovčkov in potovalk. Za sprejem v porodnišnico je dovoljeno imeti pribor za osebno higieno, torej zobno pasto, zobno ščetko, gel za tuširanje, dezodorant in glavnik, ter mobilni telefon in polnilec. 

»Vse ostale pripomočke dobite v porodnišnici. V porodnišnico ni dovoljeno prinašati od doma kakršne koli hrane ali paketov. Osebje porodnišnice se bo vsekakor potrudilo, da bo bivanje v mariborski porodnišnici za vas udobno in kar najmanj stresno,« še opozarjajo. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice