Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 2. decembra, opravili 5485 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1737 novih okužb, gre za 31,7-odstotni delež okužb. 

Opravljenih je bilo tudi 61.456 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo: Dan prej so ob 6226 PCR testiranjih potrdili 2125 novih okužb. Šlo je za 34,1-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 31.796 aktivnih primerov okužb.

Hospitaliziranih 1059 oseb

Trenutno je po podatkih Covid-19 sledilnika v bolnišnicah hospitaliziranih 1059 covidnih bolnikov, od tega je 269 pacientov na intenzivni negi. 

V Sloveniji smo včeraj zabeležili 17 smrtnih žrtev s koronavirusom. Po podatkih Covid-19 sledilnika je skupno umrlo že 5272 oseb s covidom.

Vir: Vlada Republike Slovenije

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

PA KOGA BRIGA SAJ JE POKLUKAL ŽE NEHOTE IZDAL NAČRT EU-JA POD STROGIM NADZOROM ELITE IZ WHO DA BO FEBRUARJA NOV VAL KER TAKO PAČ MORA BITI

Surfeiter (nepreverjen)

In zdaj? Bo zgubil kdo službo? Crnjac? Vogrin?

UKC (nepreverjen)

Če se čez praznike ne bomo preveč sprostili bo se stanje normaliziralo. Vsak mora z odgovornostjo nekaj doprinesti k temu.

dd (nepreverjen)

ti bodi "napet" do konca življenja eni pa že zdaj živimo NORMALNO in se družimo na polno, virus tako ali tako ne bo NIKOLI izginil tako da je kakršnokoli upoštevanje česarkoli bedarija ker peti val bo v vsakem primeru, zdaj pa idi pa se skrij doma da te kuga ne vzame

In reply to by UKC (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

"WHO: Države naj se pripravijo na nov val okužb" HAHAHAHA

Starejše novice