Znani so sveži podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 27. maja, opravili 3585 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 288 novih okužb, gre za 8-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb v Sloveniji je trenutno 4800.

Opravljenih je bilo tudi 33.625 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 4012 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 365 novih okužb, šlo je za za 9,1-odstotni delež okužb.

Vir: Vlada Republike Slovenije

V bolnišnicah 252 covidnih bolnikov

Včeraj so umrle štiri osebe s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Covid-19 Sledilnika umrlo 4369. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 252 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 78 pacientov na intenzivni negi.

Sedemdnevno povprečje okužb znaša 282.

Slovenija se nahaja v zeleni fazi, saj je sedemdnevno povprečje okužb padlo pod 300. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

KAKO ČE PA JE LOGARJEVA REKLA DA BOJO ZARAD NOGOMETNE TEKME SEDAJ LEŽALA TRUPLA PO ULICAH KOT V SOČIJU-AJA UPS

dd (nepreverjen)

MI SMO V PLANDEMIJI V ZAOSTANKU 3-4 MESECE, IN DRŽAVE KI SO PRED NAMI TOREJ AVSTRALIJA, NZ, JAPONSKA, SINGAPUR IN PREDVSEM TAJVAN, KJER COVIDA PRAKTIČNO 1 LETO NI BILO IMAJO VSEPOSOD SEDAJ MASOVNE IZBRUHE KLJUB CEPLJENJU, IN TAKO BO PRI NAS ČEZ 3 MESECE, ZDAJ PA HITRO BEEEEEEEEEEEE PO ČIP V CEPILNI CENTER

Starejše novice