Znani so novi podatki o trendu obolelosti s koronavirusom v Sloveniji.

V Sloveniji so včeraj, 17. maja, opravili 4232 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 497 novih okužb, gre za 11,7-odstotni delež okužb. Aktivnih okužb s koronavirusom je trenutno v Sloveniji 7071.

Opravljenih je bilo tudi 43.281 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Za primerjavo. Dan prej so ob 1504 PCR testiranjih na koronavirus potrdili 113 novih okužb, šlo je za za 7,5-odstotni delež okužb. Prejšnji ponedeljek, 10. maja, je bilo odkritih 490 novih okužb ob 13,2-odstotnem deležu pozitivnih.

V bolnišnicah 383 covidnih bolnikov

Včeraj je umrlo šest oseb okuženih s koronavirusom. Skupno jih je po podatkih Sledilnika umrlo že 4333. V slovenskih bolnišnicah se zdravi 383 pacientov, okuženih s koronavirusom. Od tega je 113 pacientov na intenzivni negi.

Iz bolnišnic so odpustili 52 bolnikov, ki so preboleli okužbo s koronavirusom. Sedemdnevno povprečje okužb znaša 444.

Slovenija je v rumeni fazi, saj je skupno število hospitaliziranih pod 500, ravno tako je sedemdnevno povprečje okužb manjše od 600. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

KAJ BOSTE ČIPIRANE OVČICE NAREDILE OKTOBRA, KO BOJO KLJUB 70% PRECEPLJENOSTI VNOVIČNA ZAPIRANJA, KER BO PREHLAD V SEZONI GRIPE PRIŠEL NAZAJ KOT VSAKO LETO DO SEDAJ?? A GLAVE DOL IN SE PAČ SPRIJAZNILI DA STE BILI CEPLJENI ZA BREZVEZE, KER PAČ KOT VLADA DOLOČI TAKO MORA BIT IN JE TREBA TEMU SLEPO SLEDIT?? BEEEEEEEEEEEE

Žalost (nepreverjen)

Pred oktobrom pridejo še nezemljani tako, da ne bodi površen.

In reply to by dd (nepreverjen)

pohorskisvizec (nepreverjen)

Dr dd. je spregovoril....aleluja!

Starejše novice