Število okuženih s koronavirusom je naraslo na 319.

Vlada Republike Slovenije je sporočila, da se je število uradno potrjenih primerov okužbe s koronavirusom povzpelo na 319

V primerjavi z včeraj se je število zvišalo za 33 primerov. Skupno je bilo opravljenih 9860 testiranj.

V bolnišnicah je po navedbah vodje strokovne skupine za podporo vladnemu kriznemu štabu za zajezitev in obvladovanje epidemije, Bojane Beović okoli 40 bolnikov s covidom-19.

Beovićeva je danes v pogovoru za Radio Slovenija dejala, da je virus prav gotovo razširjen po Sloveniji, saj dobivajo poročila o bolnikih iz vse države.

»Oceno razširjenosti virusa lahko podamo glede na to, koliko ljudi je oskrbovanih v bolnišnicah. Ta številka je danes okoli 40. To je več, kot je bilo v prejšnjih dneh. Postopno postajajo ljudje, ki so prej imeli blažje simptome, ki so imeli dokazan virus v svojih dihalih, bolj bolni in prihajajo na vrata bolnišnic,« je povedala.

V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana so za STA danes pojasnili, da so imeli zjutraj 16 potrjenih bolnikov na navadnem oddelku in pet v intenzivni negi. V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor pa imajo 14 bolnikom s covidom-19, od tega dva v enoti intenzivne nege.

Foto: Nacionalni inštitut za javno zdravje

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kuzni Janez (nepreverjen)

To zdaj Janez steje, vemo kako nas je stel na vstaji.

No ja (nepreverjen)

Zanimivi razponi starostnih skupin. 15, 15, 20, 10, neomejeno....kako je to primerljivo?

Starejše novice