Težko pričakovana vloga za enkratni solidarnostni dodatek v višini 150 za študente je objavljena na eUpravi. A tako kot pri oddaji prve vloge tudi tokrat oddaja vloge študentom povzroča kar nekaj preglavic.

Stran nekaj časa deluje, potem do strani spet ni mogoče dostopati, pove študentka Eva, ki ji je po nekaj poskusih le uspelo oddati vlogo za izplačilo 150 evrov solidarnostnega dodatka, ki ga prinaša sedmi protikoronski paket pomoči.

»Najprej stran deluje, potem je nedostopna in spet moraš obrazec izpolniti od začetka. Izpolnjevanje vloge mi je vzelo kar nekaj časa, a vseeno je šlo hitreje kot prvič, ko stran ni bila dostopna po več ur,« pravi študentka.

Splača se pohiteti

Upravičenci morajo za pridobitev dodatka oddati vlogo prek obrazca na eUpravi. Vlogo lahko oddajo brez ali z uporabo e-identitete. Zadnji rok za oddajo je 31. januar 2021

Študentom, ki bodo vlogo vložili do 25. januarja opolnoči, bo dodatek nakazan do 31. januarja, tisti, ki jo bodo vložili med 26. in 31. januarjem, pa ga bodo prejeli februarja.

Rok za nakazilo velja za upravičene in popolne vloge, v katerih bodo navedeni pravilni podatki, med katerimi so transakcijski račun in enotna matična številka občana oziroma EMŠO.

Do dodatka so upravičeni redni in izredni višješolski in visokošolski študenti, ki imajo stalno prebivališče v Sloveniji, se v tekočem študijskem letu izobražujejo po javnoveljavnih študijskih programih in na dan 19. oktobra 2020 niso bili vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

Zaradi velikega navala je do spletne strani nekoliko težje dostopati, potrebno je biti potrpežljiv. Če imate pri izpolnjevanju kakršnokoli vprašanje, se lahko obrnete na Enotni kontaktni center, na e-naslov [email protected] ali telefonsko številko 080 2002 (ob delavnikih med 8. in 16. uro).

Pri izpolnjevanju vloge upoštevajte, da 30. in 31. januarja 2021 podpora ne bo zagotovljena in to ne bo razlog za neuspešno oddano vlogo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tonja (nepreverjen)

kdo pa bo solidaren s študenti, ki študirajo v tujini?

Starejše novice