Ste vedeli? Za gorivo lahko po novem plačate brez gotovine ali kartice.

Mobilno plačevanje tako tudi v Sloveniji doživlja preskok na višjo raven, ki še poenostavlja in ceni celotno plačevanje. Petrol in mBills sta tako javnosti predstavila popolno novost v Sloveniji, ki nas pomika v smer trendov na Danskem, Nizozemskem in drugim skandinavskim državam. 

»Ponosen sem, da lahko napovem, da vsi Petrolovi bencinski servisi v Sloveniji sprejemajo hitra, brezpapirna in brezgotovinska plačila mBills širom Slovenije. Postopoma pa bodo uporabniki z mBills.si lahko plačevali prav vse, še posebej na področju prodajnih avtomatov, kar je silovit trend v svetu interneta stvari,« je povedal Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, ki je prevzel finančni startup mBills. 

S pametnim telefonom plačevanje na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji

»Posnetek aktualnega stanja kaže, da na trgu manjka enoten standard v mobilnem plačevanju. Tako se v svetu kot doma pojavljajo številni različni zaprti sistemi, pri katerih se uporabniki srečujejo z različnimi delnimi funkcionalnostmi in z različno uporabniško izkušnjo,« je dejal Primož Zupan, direktor podjetja mBills.

Brezpapirno in brezgotovinsko plačevanje

»mBills tudi v prihodnje ostaja neodvisna plačilna institucija, ki deluje na transparenten način. Zato se tudi za številne obstoječe trgovce, ki že podpirajo Hal mBills z uvedbo Petrol mBills prav nič ne spreminja. Z združenim znanjem o potrebah trgovcev na eni strani in ponudnikov plačilnih storitev na drugi strani bomo zagotavljali kontinuiteto in še hitrejši razvoj enotne platforme za plačevanje. S široko mrežo Petrolovih prodajnih mest tudi v drugih državah, pa hiter prodor na tuje trge,« pravi Matjaž Čadež, ki ostaja družbenik v mBills in bo predsednik nadzornega odbora mBills.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice